Erzurum Haber Girişi : 04 Nisan 2018 13:30

Palandöken’de yeni rekor

Palandöken’de yeni rekor
Kış Turizm Merkezi Palandöken, bu sezon yerli ve yabancı tam 700 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Erzurumajans-Kış Turizm Merkezi Palandöken, bu sezon yerli ve yabancı tam 700 bin ziyaretçiyi ağırladı. Hava şartları nedeniyle sezonu erken kapattıklarını belirten Ejder A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Uygur, yaz dönemi için hazırlıkların sürdüğünü, bungalov tipi evlerle turizme katkı sağlayacaklarını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ejder 3200 A.Ş. tarafından işletilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi, bu yıl yeni bir ziyaretçi rekoruna imza attı. Geçen yıl 598 bin kişiyi ağırlayan Palandöken bu yıl 700 bin kişiye tatil fırsatı sundu. Özelleştirme İdaresi’nden devralındıktan sonra önemli yatırımlarla cazibesi artırılan Palandöken Kayak Merkezi bu yıl hava şartları nedeniyle sezonu erken kapatırken, yaz dönemi için hazırlıklarda başladı. Flora ve faunasıyla önemli bir potansiyeli olan Palandöken’in tüm noktalarını ATV’ motorlarla gezme fırsatı tanıyan Ejder3200 A.Ş., bu yıl da büyük ilgi görmesi beklenen ‘dağ safari’ için ATV sayısını artırma kararı aldı.

Türkiye’nin ikinci büyüğü

Ejder3200’ün en iddialı yatırımlarında biri de Go-Kart pisti oldu. Deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte kurulan ve Türkiye’nin en büyük ikinci Go-Kart pistinde son model araçlarla meraklılarına sürat zevki yaşatan Ejder3200 A.Ş., çocuklar için de pist ve araç sağladı. Geçen yıl özellikle hafta sonları büyük ilgi gören Go-Kart, Palandöken’e yazın gelen misafir sayısını da artırdı.

Geçen yıl özellikle hafta sonları büyük ilgi gören Go-Kart, bu yaz sezonunda da Erzurumluların hizmetinde olacak.

Tandem uçuşları da olacak

Ejder 3200 A.Ş., ayrıca kış sezonunda olduğu gibi yaz döneminde de yamaç paraşütü tandem uçuşlarıyla adrenalin meraklılarına önemli bir alternatif sundu. Uygun hava şartlarında uzman bir ekibin unutulmaz bir deneyim yaşattığı yamaç paraşütünün bu yıl da büyük ilgi görmesini bekleniyor. Palandöken Kayak Merkezi’nin her geçen sezon daha da geliştiğini ve bilinirliliğinin arttığını kaydeden Ejder 3200 A.Ş., Genel Müdürü Yusuf Uygur, “Oldukça başarılı bir sezon geçirdik. Erzurum misafirperverliğiyle bu yıl da yerli ve yabancı konuklarımızı en iyi şekilde ağırladık. Hava şartları nedeniyle sezonu en az 45 gün erken kapattık ve haliyle ziyaretçi sayımız 700 bin de kaldı. Önümüzdeki sezon bir milyon ziyaretçi gibi bir hedefimiz var” diye konuştu.

Ejder 3200 A.Ş., tarafından yaptırılan bungalov tipi evlerin her biri 92 metrekare alana sahip. İki katlı olan evler büyük ilgi gördü.

Bungalov tipi evler yazın da açık

Palandöken Kayak Merkezi’ne farklı bir hava katan bungalov tipi evlerin yaz döneminde de hizmette olacağını ifade eden Genel Müdür Uygur, her biri 92 metrekare olan bungalovların kış aylarında büyük ilgi gördüğünü söyledi. Genel Müdür Uygur, “Yerli ve yabancı çok sayıda misafir Palandöken’de bu deneyimi yaşadı ve çok memnun ayrıldılar. Yaz döneminde de bu evleri yine yerli ve yabancı misafirlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.