Bölge Haber Girişi : 14 Mart 2010 14:32

Palandöken Belediyesi'nden Reis Bey!

Palandöken Belediyesi'nden Reis Bey!
Palandöken Belediyesi, kültür etkinliklerine her gün bir yenisini ekliyor. Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum Şehir Tiyatrosu ile işbirliği yapan Palandöken Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek'in "Reis

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi, kültür etkinliklerine her gün bir yenisini ekliyor. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum Şehir Tiyatrosu ile işbirliği yapan Palandöken Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” adlı eserinden uyarlanan tiyatro oyununu sahneleyecek. 15-21 Mart tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde ücretsiz sahnelenecek olan “Reis Bey” adlı oyun, hafta içi 19.30, hafta sonu da, 15.00 ile 19.30 saatleri arasında “perde” diyecek.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kurtuluş haftası gibi anlam ve önem itibariyle çok kıymetli olan zaman dilimini dolu dolu geçirmek bazı etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.
Başkan Bulutlar, Erzurum Şehir Tiyatrosu ile işbirliği yaparak Necip Fazıl Kısakürek’in eserinden uyarlanan “Reis Bey” adlı oyunu sahneleme kararı aldıklarını belirtti. Oyunun, hafta içi her gün 19.30, hafta sonu da, 15.00 ile 19.30 saatleri arasında ücretsiz sahneleneceğine vurgu yapan Bulutlar, içerisinde önemli derslerin ve mesajların bulunduğu söz konusu eserin, Erzurum halkının da beğenisini kazanacağını kaydetti.
Belediyelerin, asli hizmetlerinin dışında sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık vermesi gerektiğini vurgulayan Bulutlar, “Belediye olarak sosyal ve kültürel etkinliklerin ne büyük bir önem taşıdığının farkındayız. Bu bağlamda gerek önemli gün ve haftaları, gerekse milli ve dini bayramlarımızı vesile ederek, kültürel bir takım etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kurtuluş haftası münasebetiyle organize ettiğimiz bu çalışma da, kültür etkinliklerimizin bir parçasıdır.” diye konuştu.
YETİMOĞLU, “REİS BEY” İSİMLİ OYUNU ANLATTI…
Öte yandan Erzurum Şehit Tiyatrosu Yöneticisi Semih Yetimoğlu ise, kurtuluş haftası münasebetiyle sahneleyecekleri “Reis Bey” adlı oyun hakkında bilgiler verdi. Yetimoğlu, oyunu şöyle anlattı: “Reis Bey; görevinde hiç taviz vermeyen kanunlara son derece bağlı ve kararlarında acımasız bir hakimdir. Sanıkların suçlu olduğuna kanaat getirirse, onları idam sehpasına göndermekten çekinmeyen Reis Bey’in hayatı bir katil zanlısıyla ilgili dava sonucu değişir. Tüm deliller, mahkemeye gelen zanlının suçlu olduğunu göstermektedir. Ve Reis Bey, onu da idam ettirecektir. Sanık her zaman suçsuz olduğunu iddia etse de “ Merhamet” diye yalvarsa da Reis Bey, kararını verir ve adam, idam edilir. Daha sonra sanığın suçsuz olduğu anlaşılır. Görevi bırakan Reis Bey artık hayatını merhamet duygusunun yaygınlaşmasına adamıştır. Belalı insanların bulunduğu bir kahvede insanlara merhameti anlatır. Herkes Reis Bey’e büyük saygı göstermektedir. Bir gün bir polis baskını sırasında orada bulunanlardan biri, yanında ki uyuşturucuyu hakimin cebine saklar ve hakim yakalanır. Reis Bey yıllarca hâkim koltuğunda oturduğu mahkemede bir iftira sonucu artık sanık olarak yer alacaktır”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.