İlçeler Haber Girişi : 28 Eylül 2017 13:15

Palandöken Belediyesi'nin ikinci kültür merkezi göz kamaştırıyor

Palandöken Belediyesi'nin ikinci kültür merkezi göz kamaştırıyor
Palandöken Belediyesi'nin prestiji projeleri arasında yer alan ve yapımı Yıldızkent'te devam eden Kültür Merkezi, yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi'nin prestiji projeleri arasında yer alan ve yapımı Yıldızkent'te devam eden Kültür Merkezi, yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. 

5 kattan oluşacak ve Palandöken Belediyesi'ne tam 20 milyon lira mal olacak yatırım için çalışmalar son sürat devam ederken, Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise şantiyede incelemelerde bulundu. Bulutlar, Kültür Merkezi yatırımının belirlenen takvim doğrultusunda Palandöken'in hizmetine gireceğini belirterek, "İkinci Kültür Merkezimiz, ilçemize değer katacak" dedi.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçede yaptırılan ikinci kültür merkezinin inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmaların aralıksız devam ettiği kültür merkezi inşaatını gezerek varılan son noktayı gözlemleyen Bulutlar, modern merkezi 2018 yılında ilçenin hizmetine sunacaklarını bildirdi. Erzurum'un en büyük ve en iddialı ikinci kültür merkezini Palandöken Belediyesi olarak yine kendilerinin inşa ettiğini belirten Başkan Orhan Bulutlar, 20 milyon liralık dev yatırımın Palandöken ve bölgeye büyük değer katacağını söyledi. İnşaat alanda incelemelerde bulunan ve şantiye yetkililerinden bilgiler alan Bulutlar, projeyi 2018 yılsonuna kadar tamamlamak için belirlenen takvimin aksamadan işlemesi gerektiğini dile getirdi. Proje detaylarının inşaatın yükselmesiyle daha net bir biçimde ortaya çıktığını vurgulayan Bulutlar, yaklaşık 7 bin 500 metrekare alanda dev bir kültür kompleksinin hizmete sunulacağını söyledi.

"Değişim ve dönüşümün simgesi olacak"

İlçenin değişim ve dönüşümünde, sosyo-kültürel yapısında önemli bir role sahip olacak olan Kültür Merkezi'nin içeriği hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Başkan Bulutlar, "Yıldızkent'te yapımı devam eden devasa yatırımımız 5 kattan oluşuyor. İlk katında 210 metrekarelik yüzme havuzu, 15 metrekarelik çocuk havuzu, 50 metrekarelik hamam, 215 metrekarelik jimnastik salonu, soyunma ve duş kabinleri, sauna ve buhar adaları bulunacak. Kültür merkezimizin yine ikinci katında 300 metrekare büyüklüğünde fitness salonumuz bulunacak. Zemin üstü ilk katında ise, 150 metrekarelik sergi salonu, toplantı odaları ve yine 330 metrekarelik kafeteryası şekillendirilecek. Tesisin içerisinde 350 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, idari bölümler ve 7 derslik sanat ve eğitim atölyesi yer alacak"

Öte yandan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçeye önceki yıllarda kazandırılan Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Spor Merkezi'ni hatırlatarak, bu merkezin tam kapasite çalıştığını ve adeta bir eğitim yuvasına dönüştüğünün altını çizdi. İlçenin doğu tarafı olan Yunus Emre semtinde konuşlandırdıkları bu yatırım sayesinde verilen hizmetlerin Yenişehir ve Yıldızkent bölgesine de ulaştırılması amacıyla ikinci kültür merkezini projelendirdiklerini vurgulayan Bulutlar, "Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız bu yatırımımız sadece kültür merkezi niteliğinde olmayacak, aynı zamanda sosyal bir yaşam ortamı hüviyeti de taşıyacak. Belediyemize 20 milyon liraya mal olacak olan bu yatırımımızı, Allah kısmet ederse, 2017 sonunda tamamlamış ve ilçemizin hizmetine sunmuş olacağız." dedi.

Bulutlar, "Hedefimize hızla ilerliyoruz"

Yapılan her bir projenin Palandöken halkının yararına olduğunu ve bu yönde hizmet üretmeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "İlçemizin dönüşümünde sosyal, kültürel, sportif, eğitim ve ekonomik yeniliklerle tanışması adına planlanan projelerimiz bir bir hayata geçiyor. İlk projelerimizden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi hizmet girdi. İkinci Kültür Merkezimizin inşası hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni hizmet binamız hizmete girerek vatandaşını daha kaliteli hizmet sunmaya başladı. Yapımını üstlendiğimiz İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün hizmet binasını teslim ettik. Bölgesinin en çağdaş ve en moderni Nikâh Sarayının ihalalesini tamamladık ve çok yakında inşasına başlayacağız. Belediye olarak sınırlarımıza dahil edilen 23 köy mahallemizin yollarını kilit taş ile nakış nakış işledik. Tamamına konuk evi inşa ettik. Eski belediye hizmet binası alanını bedelsiz olarak İlçe Kaymakamlığına tahsis ettik. Yine İlçe Müftülüğümüze yeni hizmet binası ve sosyal tesisleri için bedelsiz arsa tahsisi gerçekleştirdik. İlçemizi muhtelif semtlerine ve mahallelerine 75 adet yeni sosyal donatılarıyla birlikte park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Hedefimiz ilçe belediyesi olarak 2018'e sosyal, kültürel, sportif, eğitim ve ekonomik anlamda kendini tamlamış güçlü bir şekilde merhaba demektir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.