İlçeler Haber Girişi : 25 Aralık 2015 15:27

Palandöken Belediyesi'nin beklenen 2016 yılı şehir takvimi çıktı

Palandöken Belediyesi'nin beklenen 2016 yılı şehir takvimi çıktı
Palandöken Belediyesi tarafından ilk olarak 2011 yılında yayınlanan Erzurum Şehir Takvimi 2016 yılında da yenilenerek yayınlandı.

Erzurumajans-Palandöken Belediyesi tarafından ilk olarak 2011 yılında yayınlanan Erzurum Şehir Takvimi 2016 yılında da yenilenerek yayınlandı.


Yenilenerek 6. Sayısıyla yeniden Erzurum halkının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar;"2011 de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Erzurum şehir takvimi hazırlatarak, bastırdık. Arka ve ön yüzüyle yaklaşık 750 sayfalık küçük bir ansiklopedi mahiyetinde olan bu takvim gerek Erzurum'da gerekse ülkemizin farklı ilerin de yaşayan hemşerilerimiz ilgiyle karşıladı ve sürekli çıkması için talepler de bulundular. Çıkan takvim için yıl boyunca yoğun talepte bulunulan takvimimiz belediyemizce görevlendirilen arkadaşlar tarafından hassasiyetle tekrar gözden geçirilerek, yeni bir formatta tekrar hazırlanarak gerek ilimizde gerekse yurt genelinde halkımıza, kurumlarımıza, derneklerimize dağıtılmaya başlanmıştır. Takvimimiz Erzurum'da tarihi, Turizmi, sosyal hayatı, gelenekler, göreneklerimiz, âlimlerimiz, siyasetçilerimiz, devlet adamlarımızı, kültürümüzü tanıtan küçük bir Erzurum ansiklopedisidir. Ermeni Mezaliminden Sarıkamış harekatına, Erzurum'un kurtuluşundan, Milli Mücadeleye-Erzurum kongresine kadar birçok önemli olay takvimiz de yer almaktadır. Takvimimiz; Yerel takvimi de kapsamaktadır. Erzurum da iklim olarak yaşanan günlerde takvimde yer almaktadır. Namaz vakitlerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın hesapladığı namaz vakitleri esas alınmıştır. Her sayfada Erzurum'un geçmişiyle günümüzü mukayese ettirecek fotoğraflar yer almaktadır "Dedi. Erzurum Takvimi şehrimizin Turizmine ve tanıtımına bir yıl 365 gün katkıda bulunacak olan önemli çalışma olarak Palandöken Belediyesi tarafından 2016 yılının ilk kültür hizmeti olarak Palandöken Belediyesi tarafından dağıtılmaya devam edilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.