Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Haziran 2016 15:44

Palandöken Belediyesi'nden yılsonu sergisi

Palandöken Belediyesi'nden yılsonu sergisi
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince hazırlanan geleneksel yılsonu sergisi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde beğeniye sunuldu.
Erzurumajans-Merkez Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, açtıkları 34 ayrı kurstan 3 bin kişinin yararlandığını bildirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde yıl boyu açılan kursların sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene Palandöken Kaymakamı Ramazan Karakuş, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Onur Çaycı, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geleneksel hale getirdikleri kursların üçüncü dönemini tamamladıklarını bildirdi. Sosyalleşmenin yolunun üretmekten geçtiğine işaret eden Bulutlar, okuma yazma, gitar, bağlama, keman, resim, halk oyunları, spor branşları, Arapça, Osmanlıca, İngilizce, Rusça, bilgisayar, fotoğrafçılık, filografi , pastacılık, diksiyon, çocuk kreşi, kadınlara yönelik cenaze yıkama, dikiş nakış, ahşap boyama, resim, işaret dili, ebru, Kur-an Kerim, geleneksel el sanatları,  hat, ney, çocuk gelişimi, satranç gibi 34 alanda kurs açtıklarını belirtti. Kurslarda 39 usta öğreticinin görev aldığını, 3 bin 221 vatandaşın kurslardan yararlandığına dikkati çeken Bulutlar,  1710 kişiye sertifika verdiklerini, 928 kişinin de kurs bitirme belgesi aldığını anlattı. Bulutlar şunları söyledi:

"Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizde 7'den 77'e diyebileceğimiz tüm toplumsal yaş, grup, statü ve her gelir düzeylerindeki insanlarımızın hayata tutunmalarını sosyalleşmelerini sağlayan birer öğrenme ve eğitim merkezi haline geldi. Açılan kurslarla hem milli ekonomiye de katkıda bulunulmuştur hem de iş imkânı oluşturulmuştur. Merkezde, 1250 seyirci kapasiteli spor salonu ve uluslararası oyunlara ev sahipliği yapabilecek spor kompleksi de var."

Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise "Dünyada artık acımasız bir rekabet var, bu rekabete ayak uydurmalıyız. Onun için çok çalışmalıyız ve bu rekabetin içerisin de yer almalıyız. Bunu için de bu gibi eğitim yuvalarına ihtiyacımız var. Buradaki bu kültür merkezimiz bir örnektir. Bu örnekleri artırmalıyız" diye konuştu.

Törende Türkiye şampiyonluk derecesi olan Yıldızlar Dadaş Bar ekibi bar tuttu. Kurslarda Bağlama, Gitar, Keman eğitim alan kursiyerler mini konser verdi. Sergi sonrası davetlilere ikramlar da bulunuldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.