İlçeler Haber Girişi : 01 Ekim 2014 01:48

Palandöken Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Palandöken Belediyesi Kurban Bayramına hazır
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi belediye olarak Palandökenlilerin rahat alışveriş yapması, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
Erzurumajans-Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi belediye olarak Palandökenlilerin rahat alışveriş yapması, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

GIDA KONTROLLERİ ARTTI

Kurban Bayramı hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Orhan Bulutlar konuşmasına şöyle devam etti: "Bayram öncesinde yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılıyor. Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişini sağlaması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanıyor. Sorumluluğumuz da olan caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyar satıcılar, semt pazarına yönlendirilirken semt pazarlarında da herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi için gerekli tedbirler alındı.

İLGİLİ MÜDÜRLÜKLER 7/24 HİZMETTE OLACAK

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," Bayram öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarı(Hayvan Pazarı Borsasında)ve Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde alım ve satımları yapılarak Belediye Zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak. Kurban Bayramı dolayısı ile vatandaşlarımızın keseceği kurbanlarından çıkacak olan çeşitli atıkların gelişi güzel olarak bırakılmaması ve düzenli toparlanması için Palandöken Belediyesi olarak bayram öncesinde her türlü tedbiri aldık. Kesim sürecin de vatandaşlarımızın özellikle temizlik noktasında daha dikkatli ve hassas davranmalarını istiyorum'' dedi.

TELEFONLA ACİL HİZMET


Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecek. Bu konularda vatandaşlar; her türlü şikâyetlerini günün her saatinde Palandöken Belediyesi Zabıtası
0549 316 20 540549 316 20 54/ ile 20-55/ bildire bilirler. Veya 317 05 94 numaralı santralden istenilen birim ile bağlantı sağlana bilir. AK MASA için 0549 316 20 240549 316 20 24 hattına bildirebilecekler. Temizlikle ilgili şikâyetler için ise 317 05 95 veya 0549 316 20 220549 316 20 22 ve 20 57 ulaşabilirler. Belirlenen telefonlardan 24 saat hizmet verilecektir." dedi. Konuşmasının sonunda bütün İslam Âlemi ve Erzurumlu hemşerilerinin Kurban Bayramını kutlayan Başkan Bulutlar, huzurlu ve mutlu bir bayram temennisinde bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.