Erzurum Haber Girişi : 01 Ağustos 2018 19:30

Palandöken 6 saat karanlığa gömüldü

Palandöken 6 saat karanlığa gömüldü
Erzurum’un Palandöken ve Yakutiye ilçeleri dün akşam yaklaşık 6 saat karanlığa gömüldü.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’un Palandöken ve Yakutiye ilçeleri dün akşam yaklaşık 6 saat karanlığa gömüldü. Kesintinin sebebini öğrenmek için Aras EDAŞ’ı arayan aboneler, ‘kayıtlı ses’ dışında kimseye ulaşamadı.

Erzurum’da dün akşam saat 18.30 sıralarında Palandöken İlçesinde elektrikler kesildi. Aynı saatlerde Yakutiye İlçesinin bir bölümü de karanlığa gömüldü. Birçok abone düşük voltaj nedeniyle televizyon ve buzdolabı gibi cihazlarda hasar oluştuğunu öne sürürken, vatandaşlar kesintinin sebebi için Aras EDAŞ’ın 444 7 850 çözüm merkezini aramaya başladı. Ancak sesli yanıt sistemi dışında kimseye ulaşılamadı.

SADECE ERZURUM DEĞİLMİŞ!

Çözüm merkezindeki ses kaydının verdiği bilgiye göre enerji kesintisinin sadece Erzurum’da olmadığı anlaşıldı. Yetkili birisine ulaşamayan ve aboneleri öfkelendiren ses kaydında, “Sayın müşterimiz, oluşalan arızadan dolayı Erzurum İli Palandöken İlçesi, Yakutiye İlçe Merkezi, Kars İli Sarıkamış İlçe Merkezine bağlı köyler, Arpaçay İlçe merkezine bağlı köyler, Ağrı İl Merkezine bağlı köyler, Doğubayazıt ve merkeze bağlı köyler, Ardahan il merkezine bağlı köyler ve Göle ilçe merkezine bağlı köylerde enerji kesintisi yaşanmaktadır. Ekiplerimiz arızaya müdahale halinde olup enerjiniz en kısa süre içinde verilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz” bilgisi verildi. 

CİHAZINIZ YANDIYSA ARAS EDAŞ’I ARAYIN!

Öte yandan Aras EDAŞ Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, kesintinin sebebinin Palandöken İlçesindeki bir kablonun patlamasından kaynaklandığını açıkladı. Voltaj düşüklüğü nedeniyle cihazlarda meydana gelen zarar için abonelerin Aras EDAŞ’a müracaat etmelerini isteyen Öcal, “Bizden kaynaklı bir durum varsa gerekli incelemelerin ardından zararı karşılarız” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.