Siyaset Haber Girişi : 29 Ağustos 2014 23:15

Öztürk'ten 30 Ağustos mesajı

Öztürk'ten 30 Ağustos mesajı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Erzurumajans-MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Öztürk mesajında şunları kaydetti; "İmparatorluk yıkılmış, topraklarımız paylaşılmış, son aziz yurdumuz Anadolu ise işkâl altında. Batının kilise çatısı altında birleşerek dünya üzerinden ezanı kaldırma arzusu, Türk milletinin çelik göğsüne bir kere daha çarpmıştı. Mustafa Kemalin zaten kısa süren uykuları, gördüğü rüyalarla müjdelenmiş gibiydi.Bilge kağanın; hadi aslanım şimdi sıra sende, ümit sende, yürek sende, nöbet sende buyrukları yatağında kendisini ter kanlara boğarken, bir yandan da muştulu bir haber almanın huzuru içerisinde uyanıyordu. Sultan Alparslan'ın; size bıraktığım yurdu kimseye verme, haydi Mustafa, haydi evladım, haydi yiğidim dediğinde; destek, moral ve cesareti, Malazgirt'e kardeş bir zafere gidişi işaret ediyordu.

Osman gazinin; ey oğul, kuran hüküm sürsün, ezan dinmesin, bayrak inmesin kabirlerimizi bize zindan etme, soysuzları dök denize buyruğu, yüklendiği sorumluluğun tarih içerisindeki yerini ve büyüklüğünü hatırlatıyordu.

Etrafındaki nurlu halka yarınlardan ümidini artırmıştı; hoca Ahmet Yesevi, Ebul Hasan Harakani, Şeyh Edebali, Hacı Bektaş'ı Veli, Taptuk Emre, bizim Yunus, başını Eyüp sultanın çektiği zikir sofrasında, gökten yağmur damlaları gibi düşen şehit dualarıyla kutlu bir yola gittiğinden emindi.

İki cihan sultanı Peygamberimizin övdüğü orduya, Türk ordusuna komutan olmak zaten onun kaderinde vardı.

Tarihin muhteşem komutanlarının gönlüne yüklediği talimat, gök kubbeyi dolduran dua ordusu ve emrinde şehadete hazır inanmış bir orduyla büyük taarruz için besmelesini çektiğinde, takvim yaprakları 26 Ağustosu göstermekteydi.

Saatlerin asırlar gibi geçtiği başkumandanlık meydan muharebesi sanki hiç bitmeyecek gibiydi.

Tarih 30 Ağustos olduğuna zafer mukadder olmuş, rüyalarında aldığı talimatlar yerine getirilmiş, dualar zayi olmamıştı. Teşekkürler Mustafa Kemale, teşekkürler şehitlerimize." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.