Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2010 10:09

Özak Almanya'da Erzurum'u anlattı!..

Özak Almanya'da Erzurum'u anlattı!..
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Almanya'nın Münih kentinde açılan Uluslararası Spor Malzemeleri Fuarı'nı (İspo 10) gezdi.

Erzurum Ajans-Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlte Bakanı Faruk Nafız Özak, Almanya'nın Münih kentinde açılan Uluslararası Spor Malzemeleri Fuarı'nı (ISPO 10') gezdi.

2011 Dünya Üniversiteleranası Kış Oyunları Genel Koordinatör Bekir Korkmaz, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Hasan Albayrak, Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök ve beraberindeki ekiple fuar alanına gelen Bakan Özak, Erzurum'da yapılacak olan 2011 Dünya Üniversiteleri Kış Oyunları'nın tanıtımı için Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü tarafından kurulan standı ve fuarda ürünlerini sergileyen diğer Türk şirketlerin stantlarını ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özak, “Erzurum'a bir pergelin bir tarafını koyun, 1500 kilometrelik bir daire çizin, buralarda Erzurum gibi bir tesisleşme yok. Belki Slovenya'da var, belki Soçi'de yapılıyor. Erzurum kış oyunlarıyla ilgili dünyada bir merkez oluyor. Yurtlarla birlikte yaptırdığımız sporcu köyü için 350 milyon dolar harcıyoruz. Türkiye'de hiç olmayan ve bu coğrafyada olmayan tesisler yapılıyor. İnanılmaz tesisler yapılıyor. Palandöken gibi bir kaç Palandöken daha oluyor. Kış sporlarının hepsi yapılacak” dedi.

Fiziki şartlarınyüzde 60'ının yerine getirildiğini ifade eden Özak, “Bu yıl 6 ayımız var. Erzurum'daki iklim nedeniyle bu ay hepsini bitireceğiz inşallah. Sayın Başbakanımız da, hükümetimiz de önem veriyorlar. Sürekli çalışıyoruz. Ankara'da bir merkezimiz var. Erzurum'da bir merkezimiz var. Üniversitesi, belediyesi, valiliği ve sivil toplumuyla, Ankara'da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak çok hızlı çalışmalar yapıyoruz. Çok başarılı bir organizasyon yapacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Palandöken'deki oteller yeterli olmadığı için Konaklı'da oteller yapılması gerektiğini ifade eden Özak, Avrupa'ya kayak yapmaya giden çok sayıda Türk insanın olduğunu, bunu tersine döndüreceklerini kaydetti.

Erzurum'dan ayrı olarak Artvin, Ardahan, Sarıkamış, Ağrı, Bitlis, Muş, Hakkari, Tunceli, Erzincan, Kastamonu ve Türkiye'nin her tarafındaki kayak merkezlerini ihya ederek Türk insanının daha çok kayak ve kış sporlarıyla buluşmasını sağlayamaya çalıştıklarını belirten Özak, “İnanıyoruz ki, bu bir yıldan sonra Türkiye'de kayakla ilgili, kış sporlarıyla ilgili ülkemize gelenler ve ülkemizden buraya gelenlerin sayısı inanılmaz çoğalacak” dedi.

Özak, fuara Erzurum'da 2011 yılında yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın tanıtımı için geldiğini belirterek, “Buraya gelen insanlara 2011'de Erzurum'da ne yapılacak. Türkiye nedir, nasıldır, bunları anlatacağız. Turizmde Türkiye, dünyada en önemli destinasyonlardan bir tanesi. Turist sayısı 26 milyonu geçti. Turizmi çeşitlendirmek lazım. Denizi, kumu ve güneşi ile Türkiye bir turizm cenneti. Bu bakımdan buraya geldik” diye konuştu.

Bakan Özak, 2016 Avrupa Şampiyonası için şu an İtalya, Fransa ve Türkiye'nin aday olduklarını ifade ederek, ancak devlet desteğinin en fazla Türkiye'de olduğunu, başbakanlığın 1 milyar avroluk destek mektubunu imzaladığını ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bunu yapabilecek güçte olduğunu belirten Özak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu organizasyonlar bize 2020'deki Olimpiyatların yolunu açabilir. Türk insanı futbolu çok seviyor. Türkiye'de 35 milyondan fazla 28 yaş altı insanımız var. Sporda özellikle futbol çok seviliyor. O bakımdan 2016'ya talibiz. Bunun için çok iyi hazırlıklar yaptık"dedi.

Erzurum 2011 Dünya Üniversiteleri Kış Oyunları standına gelen Münih fuar şirketinin müdürü Klaus Dietrich ile bir süre sohbet eden Bakan Özak ayrıca, fuar kapsamında 2011 Dünya Üniversiteleri Kış Oyunları için çeşitli sponsorlarla görüşmelerde bulundu.

Trabzon ve Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Aydın, Bakan Özak'a bir demet çiçek verdi ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Bakan Özak'ın yarın Münih ve çevresindeki kayak merkezlerini ziyaret etmesi bekleniyor “İspo 10” fuarında, aralarında 10'un üzerinde Türk şirketinin bulunduğu 45 ülkeden 2 bin 45 şirket yer alıyor.

Fuar 10 Şubat'a kadar açık kalacak. pergelin bir tarafını koyun, 1500 kilometrelik bir daire çizin, buralarda Erzurum gibi bir tesisleşme yok. Belki Slovenya'da var, belki Soçi'de yapılıyor. Erzurum kış oyunlarıyla ilgili dünyada bir merkez oluyor. Yurtlarla birlikte yaptırdığımız sporcu köyü için 350 milyon dolar harcıyoruz. Türkiye'de hiç olmayan ve bu coğrafyada olmayan tesisler yapılıyor. İnanılmaz tesisler yapılıyor. Palandöken gibi bir kaç Palandöken daha oluyor. Kış sporlarının hepsi yapılacak” dedi. gibi de büyük 8 şehrimiz var. Bu konuda gerek konaklama, gerek ulaşım, gerekse güvenlik açısından stadları yapıp bitirebilme açısından hiç bir eksiğimiz yok. Başarı ile altından kalkacağımızı düşünüyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.