Erzurum Haber Girişi : 08 Ağustos 2018 12:45

Oteli geri almak için harekete geçtiler

Oteli geri almak için harekete geçtiler
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın bir takım siyasi oyunlarla Kızılay’dan devraldığı Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otel için son 8 aydır tek kuruş ödeme yapmadığı ortaya çıktı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın bir takım siyasi oyunlarla Kızılay’dan devraldığı Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otel için son 8 aydır tek kuruş ödeme yapmadığı ortaya çıktı. Kızılay Genel Merkezi oteli geri almak için harekete geçti.

Kızılay eski Şube Başkanı Mithat Turgutcan’ın “gözbebeğim” dediği Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Kızılay Dağ Evi, vefatından sonra yeni yönetim tarafından revize edilerek otele dönüştürülmüştü. Geçen sezon açılışa hazırlanan otel bir anda sürpriz bir kararla 10 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonu’na devredildi. Kızılay Şube Başkanı ve yönetiminin yaptıkları itirazlara rağmen ‘siyasi baskılar’ nedeniyle gerçekleşen devir işleminden sonra ‘Sports Otel’ adını alan turistik mekân TKF yönetimine geçti.

Ancak kısa bir süre sonra ödenmeyen borçlar nedeniyle otel icralık oldu. Kayak Federasyonu’nu yönetemediği gibi daha bir oteli bile yönetemeyen Erol Yarar, yeteneksizliğini örtbas etmek için ‘Yaz sezonunda kimse gelmiyor’ gerekçesiyle otelin kapısına kilit vurdu ve 20’yi aşkın çalışanı da kapı önüne koydu. 

TEK KURUŞ ÖDEMEMİŞ

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi nedeniyle kamp yapan futbol takımlarının büyük ihtiyaç duyduğu bir dönemde gelir getirebilecek bir oteli kapatan Yarar’ın Kızılay Genel Merkeziyle imzaladığı sözleşmeye aykırı hareket ettiği ortaya çıktı. Yarar’ın aylık 65 bin lira artı KDV olan kira bedeli için son 8 aydır tek kuruş ödeme yapmadığı öğrenildi. Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, “Bu Genel Merkezimizin uhdesinde olan bir konu ancak federasyonun şimdiye kadar bir ödeme yapmadığı da gerçek. Konuyla ilgili olarak genel merkezimiz oteli geri almak için bir takım çalışmalar yapıyor. Biz de süreci yakından takip ediyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mustafa mehmetoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    SADECE GARİBANLAR CIKARILDI DİĞERLERİ FEDERASYONDAN MAAŞ ALIP OTURMAYA DEVAM EDİYORLAR 65 000 KİRA BU OTELDEN KAZANILAN PARA İLE ÖDENEMEZ BİRDE KIZILAY IN KURULUŞ AMACI NE KAYAK MERKEZİNDEKİ OTEL BU AMACA NASIL HİZMET EDİYOR