Teknoloji Haber Girişi : 05 Mayıs 2016 19:12

Ortaokul öğrencilerinin Robotik başarısı

Ortaokul öğrencilerinin Robotik başarısı
Atatürk Üniversitesi ATUGEM (Araştırmacı Teknolojik Üretken Genç Makinacılar) kulübünün katkılarıyla düzenlenen robotik yazılım kodlama eğitimi tamamlanarak final yarışmaları yapıldı.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi ATUGEM (Araştırmacı Teknolojik Üretken Genç Makinacılar) kulübünün katkılarıyla düzenlenen robotik yazılım kodlama eğitimi tamamlanarak final yarışmaları yapıldı.

Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, bu yıl ikincisi düzenlenen Robotik yazılım kodlama eğitimine Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün yürütmüş olduğu Mavi Kar taneleri projesinde yer alan Ahmet Yesevi, Halitpaşa, Aziziye Bölge Yatılı, Zübeyde Hanım, Mustafa Kemal ve Haşim İşcan Ortaokullarından toplam 117 öğrenci katıldı. ATUGEM tarafından yıl içerisinde verilen eğitimler sonrası Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmalarda öğrenciler cep telefonu ile komut verdikleri robotlarla çizgi izleme, futbol, hokey ve ralli olmak üzere dört kategoride mücadele ettiler. Ralli kategorisinde Mustafa Kemal Ortaokulundan Muhammet Çelik, Ensar Peker, Musa Kara, Aziziye Bölge Yatılı Ortaokulundan Hira Karatay, Dilara Özbey ve Burak Akkurt, Hokey kategorisinde Aziziye Bölge Yatılı Ortaokulundan İsmail Karakelle ve Fırat Çavuşoğlu, Mustafa Kemal Ortaokulundan Mert Temel, Serhat Aksoy, En iyi senaryo ödülünü ise Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinden Selam Aktaş ile Eren Akkuş aldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.