Bölge Haber Girişi : 14 Şubat 2010 12:26

Ortaklık kültürü yok bu imkansız!

Ortaklık kültürü yok bu imkansız!
Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca bölge çiftçisine sağlanan hayvancılık teşviklerin yerinde olduğunu ancak besicilerin şartları yerine getirmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca bölge çiftçisine sağlanan hayvancılık teşviklerin yerinde olduğunu ancak besicilerin şartları yerine getirmesinin mümkün olamayacağını söyledi.
Harmandar, DAP kapsamında bölge çiftçisine sağlanan teşviklerin hayvan alımlarında yüzde 40, barınak ve süt tanklarında yüzde 30 hibe destek imkanı sağladığını belirterek, “Bu teşvikler son derece uygun. Ancak hayvan sayısı konusundaki şartlar en alt 50 en üst 100 olarak belirlendi. Bu sayı bölge çiftçisi için son derece fazla. Ortaklık kültürünün yeterli ölçüde gelişmediği bölgemizde bu şartları sağlamak adeta imkansız” dedi.
Bölge besicisinin ekonomik gücünün şartları yerine getirmek için yeterli olmadığını kaydeden Harmandar, ithal et endişesinin de besicileri zor durumda bıraktığını kaydetti.
Hayvan sayısının 20’ye düşürülmesi gerektiğini belirten Harmandar, bu konudaki taleplerinin ilgili mercilere iletildiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.