Türkiye Haber Girişi : 14 Nisan 2018 12:07

Operasyon sonrası Esad ilk kez görüntülendi

Operasyon sonrası Esad ilk kez görüntülendi
ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye'de gece yarısı operasyon düzenledi. ABD'nin operasyon için düğmeye basmasının ardından Suriye ve İran'dan art arda son dakika açıklamalara geliyor.
Erzurumajans-ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye'de gece yarısı operasyon düzenledi. ABD'nin operasyon için düğmeye basmasının ardından Suriye ve İran'dan art arda son dakika açıklamalara geliyor. İran Devrim Muhafızları Komutanının Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani yaptığı açıklamada "ABD’liler gerçekleştirdikleri saldırının doğurduğu sonuçlara katlanacak" dedi. Operasyon sonrası ise Esad ilk kez görüntülendi.

Esad Rejimi'nin Doğu Guta'nın Duma bölgesinde düzenlediği kimyasal saldırının ardından ABD Esad Rejimine ait kimyasal tesisleri vurdu. Saldırı sonrası Esad Rejimi'nden "Üçlü müdahale uluslararası hukuka aykırı." açıklaması geldi.

Resmi SANA Haber Ajansı, adını açıklamayan bir yetkilinin "Teröristler başarısız olduğunda, ABD, Fransa ve İngiltere müdahale etti ve Suriye'ye karşı saldırıya girişti. Suriye'ye karşı Amerikan, Fransız ve İngiliz saldırısı başarısız olacak" dedi.

ESAD, OPERASYON SONRASI İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Dünyayı sarsan saldırının ardından en çok merak edilen, Şam rejimi lideri Beşar Esad'a ne olduğuydu. Dakikalar önce resmi olarak paylaşılan bir video, Esad'ın bu sabah elinde çantasıyla ofisine gittiğini gösteriyor. Rejim destekçileri söz konusu görüntüyü sosyal medyada büyük coşkuyla karşıladı.

‘Sabır sabahı’ başlığıyla yayımlanan videoda Esad’ın yalnız başına yürümesi ‘video kurgu mu?’ sorusunu akıllara getirdi. Güvenlik görevlilerinin olmadığı ve Esad'ın tek başına yürüdüğü videoyu sosyal medyada 'algı operasyonu' olarak yorumlayanlar oldu.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI: ABD'NİN ZARARINA OLACAK

İran Devrim Muhafızları Komutanının Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani, ABD ve müttefiklerinin Suriye saldırısı hakkında "Söz konusu saldırı ile süreç değişmeyecek ancak durum daha karışık bir hale gelecektir ve bu karışık durum kesinlikle ABD’nin zararına olacak. ABD’liler Suriye’ye gerçekleştirdikleri saldırının bundan sonra bölgede doğuracağı sonuçlarının sorumlusu, bu sonuçlar şüphesiz ABD’nin çıkarları doğrultusunda olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Cevani açıklamalarının devamında "Böylesi kararlar ile kesinlikle direniş cephesi gücünü kaybetmeyecek, tam tersi güçlenecek. Böylece direniş cephesi bu tür müdahaleci eylemlere karşı mücadele etme olanağı artacaktır. ABD’liler gerçekleştirdikleri saldırının doğuracağı sonuçları beklesin" dedi.

HİZBULLAH'TAN TEPKİ

Hizbullah, ABD'nin Suriye savaşında hedeflerine ulaşamayacağını açıkladı. ABD, İngiltere ve Fransa'nın ateşlediği füzelerin vurduğu askeri noktalar arasında Kuseyr'deki Hizbullah unsurları ile Dera'daki İran güçleri de var. İsrail ise saldırının İran, Suriye ve Hizbullah'a önemli bir sinyal olduğunu açıkladı.

SURİYE DEVLET TELEVİZYONU: 30 FÜZE ATILDI, 10'U İMHA EDİLDİ

Suriye devlet televizyonu, Şam'ın Barzeh bölgesindeki araştırma merkezinin saldırıya uğradığına dair haberleri bildirdi. Yine operasyonun başından itibaren Esad Rejiminin sesi konumunda olan Suriye Devlet televizyonu Suriye hava savunma sisteminin, atılan 30 füzeden 10'unu imha ettiğini duyurdu.

"HUMUS'TA 3 SİVİL YARALANDI"

Öte yandan yine Rejim tarafından yapılan açıklamada Humus'ta atılan füzeler nedeniyle 3 sivilin yaralandığı duyuruldu. Ayrıca saldırı öncesi füzelerin vurduğu üslerin boşaltıldığı bilgisi dünya kamuoyuyla paylaşıldı. Sputnik'e konuşan bir yerel kaynağın aktardığı bilgiye göre ise, ABD öncülüğündeki Suriye saldırılarında en az 6 sivil yaralandı.

ŞAM HALKI SOKAKLARA ÇIKTI

ABD öncülüğündeki saldırıyı protesto eden Şam sakinleri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a ve Suriye ordusuna destek vermek için sokaklara döküldü. Şam merkezine Suriye bayraklarıyla çıkan Suriyeliler, ABD karşıtı sloganlar attı. Sputnik'e konuşan bir aktivist, "Saldırılardan korkmadığımızı göstermek için buradayız. Ülkemiz saldırılara karşı koyma gücüne sahip. Halk ise orduya ve Esad'a destek çıkıyor" ifadelerini kullandı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.