Spor Haber Girişi : 30 Temmuz 2018 23:45

Onun sayesinde 8 yıldır Erzurum’a geliyorlar

Onun sayesinde 8 yıldır Erzurum’a geliyorlar
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA A ve UEFA Elite A kursları için bir kez daha Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni tercih etti.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA A ve UEFA Elite A kursları için bir kez daha Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni tercih etti.

2010 yılından bu yana antrenör kurslarından futbol köylerine kadar birçok etkinliğini Erzurum’da yaparak, Yüksek irtifa Kamp Merkezi’nin önemli reklamını yapan TFF, bu yıl da çok önemli organizasyonlarını Palandöken’de gerçekleştirecek. Erzurum Palandöken’in ‘Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ unvanı almasında büyük emeği olan TFF Bölge Başantrenörü ve Futsal Milli Takımlar yardımcı antrenörü Kemal Coşkun, UEFA A ve UEFA Elite A kurslarının bu yıl da 1 Ağustos itibariyle başlayacağını bildirdi. 



Tuncay Şanlı ve Necati Ateş geliyor

Süper Lig başta olmak üzere PTT birinci lig ve ikinci ligde görev yapan çok sayıda teknik direktör ve antrenörün bu kurslar sayesinde Erzurum ve Palandöken’i yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Coşkun, son 8 yıldır TFF’nin bir çok önemli kampını Palandöken’de yaptığını anımsattı. Bu yıl da Tuncay Şanlı ve Necati Ateş gibi önemli isimlerin katılacağı kursların Kasım ayına kadar devam edeceğini kaydeden Kemal Coşkun, TFF kursları sayesinde bir çok takımın yüksek irtifa kampı için Erzurum’u tercih ettiğini vurguladı. 



Bir sezonda 7-11 kamp yapıyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu’nun sezon içinde 7 ya da 11 kampını Erzurum’da düzenlediğini kaydeden Bölge Başantrenörü Kemal Coşkun, “Erzurum daha kamp merkezi olmadan TFF buradaki potansiyeli görmüş ve birçok etkinliği burada yapmaya başlamıştı. 6 yıldır aralıksız her sezonda 7 ya da 11 kamp yapıyoruz. Bu yıl da Kasım ayına kadar kurslarımız devam edecek” diye konuştu. 

100’ün üzerinde kamp yaptık



TFF olarak Erzurum Palandöken’de şimdiye kadar 100’ün üzerinde kamp organize ettiklerini vurgulayan Coşkun, şunları söyledi. “Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin tanınması ve bilirliğinin artmasında bu kursların çok büyük bir payı olduğunu söylemeliyim. Kurs için buraya gelen antrenör adayları kentin klimatik iklimi, oteller ve sahaların konforunu daha yakından tanıyor ve çalıştırdıkları takımı kamp için de buraya getiriyorlar. Bu sayede Erzurum’a gelen takım sayısı her geçen yıl daha da artıyor ve bu da bizi çok mutlu ediyor.” 

“Amatör kulüplerimizin desteği büyük”

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin gelişmesinde amatör kulüplerin de büyük payı olduğunun altını çizen Coşkun, “Amatör futbol camiamızın oyuncu ve antrenörleri bizlere çok büyük destek verdiler. Her kurs dönemimizde kulüplerimiz verdikleri destekle teknik direktörlerimizin eğitimlerine büyük katkı sağlıyorlar. Bu birlik ve beraberlik içinde yıllardır sorunsuz işleyen bir organizasyon yapımız var. Bu nedenle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.