Onlar bitti demeden siz siz olun bitti demeyin!

Daha bitime 5 hafta varken bir Ümraniye yenilgisinden dolayı bu BB Erzurumspor’a küme düştü muamelesi yapıyoruz ya, vallahi bize helal olsun! Hangi ara bu duruma geldik, vallahi garip. Maçın bitiminden sonra başlayan ve hemen hemen herkesi hedef alan yoğun eleştiri bombardımanı karşısında idari ve teknik yönetim nasıl bir ruh halinde, meraklandım doğrusu. Ve de sırf o merakımı gidermek, en azından onlara biraz da moral vermek amacıyla dün o yöneticilerin yanında soluğu aldım. Büyükşehir Belediyesi’nde biraraya geldim kulübün 3 önemli ismiyle.. Kulüp Başkanı Mevlüt Doğan, As Başkan Ünsal Kıraç ve Başkan yardımcısı Zafer Aynalı ile görüştüm, düşüncelerini aldım. Gördüm ki elbette ki play-off hedefinden uzaklaşılmış diye onlar da rahatsız ama en çok rahatsızlığı bazı taraftarların acımasızca yaptığı eleştiriler... Herşeye rağmen soğukkanlılığını koruyan ve her zamanki gibi kelimeleri özenle seçen Mevlüt başkan, ''Ümraniye maçından sonra yanıma gelen bir taraftar, İzmir’den geldiğini ve yenilgiden dolayı kahrolduğunu belirterek bizlere sitemler etti. Ona da dedim. Ne kadar o yenilgiye üzülürlerse üzülsünler benim kadar, bu işin sorumluluğunu taşıyanlar kadar üzülemez. Kaldı ki biz sadece maçtan maça yokuz bu işte. Her an varız. Taraftar bir maçı yaşar bilir ama biz bir hafta bir sürü şey yaşıyoruz''dedi. Haksız da sayılmaz yani. Kaldı ki o tenkitleri yapanlar mesela teknik direktör Mehmet Altıparmak’ından tut, masör Erdal’a, malzemeci Taner’e varana kadar o yenilgiye bayram mı ettiklerini sanıyorlar.

***


BB Erzurumspor idmanını izledim dün ayrıca. Mevlüt Doğan ve Zafer Aynalı ile seyrederken bu defa sportif direktör Zafer Demir de yanımızda. Teknik direktör Altıparmak da oyuncuları ile birlikte çift kalede sahada. Bir kalede Hakan, diğerinde Ahmet... ''Hangi zaman gülerken göreceğim'' dediğim ve ciddiyetinden dolayı hep şaşırdığım Hakan’ı bu kısa idmanda seyrederken aynı maçtaki gibi işine motive görüyorum. Aslında hepsi öyle. Kaytaran pek yok gibi. Hepsi hırslı ve de istekli. Hiç lige havlu attıkları görünmüyor. Yüz hatlarından hepsinin de son zamanlarda yaşananlardan dolayı moral bozukluğu içerisinde oldukları gözleniyor. Bekamenga’yı gözlerim arıyor ama yok. Olmayacak tabiiki! Ümraniye maçındaki sakatlığının ciddi olduğu söyleniyor. Sanırım kalan 5 maçta da olmayacak. Trtovaç’ın Gazişehir maçında sarı kart cezası sebebiyle oynayamayacağı bilgisini veriyor Zafer Demir. Sanırım Trtovaç yoksa yerine Gazişehir maçında Lokman Gör onbirde olacak gibi duruyor! Doğrusu Lokman Gör’ü benim gözüm hep aramıştır. Sezon başlarında oynarken özellikle korner atışlarında çok etkili bir oyuncuydu ve skora da zaman zaman katkıları oluyordu. Bizim Nuro (Nurullah Pala) daha iyi bilir, sanki bir üç-dört golü de var. Açıkçası Trtovaç da iyi ama o anlamda bir Lokman Gör edemedi, içimde kalmasın, bunu da bir söyleyeyim.

***


Dün de dedim, bugün de tekrar ediyorum. Şahsen ben BB Erzurumspor’un şu anki konumu itibariyle de başarısız olduğunu düşünmedim, düşünmüyorum. Tamam, play-off’a çıkmasının düşük bir ihtimal olduğunu ben de düşünüyorum ama kimse de bana bu saat itibariyle 'Bu takım play-off’a çıkamaz' diye bir cümle kurdurtamaz! Beni öyle tatlı sözlerle kandıramazsınız! Bu işlerde yokum ben, oynanmamış hiçbir maç için skor tahmini yapmışlığım dahi vaki değildir! Sezon başı bu takımın bırak süper lige çıkabileceğini, play-off’a yükseleceğini biri söylesin bu işi burada bırakayım. Yok. Dilaver Yılmaz başkan ve Osman Özköylü’nün de olduğu odada yöneticiler dahi ''Bu sene ligde kalıcı olalım, gerisini istemiyoruz'' dedilerdi, dün gibi hatırlıyorum. Hatta sportif direktörlüğe henüz yeni getirilmişti Zafer Demir, ''Orta sıralarda olalım, bu büyük başarı olur bizim için''demişti. Aynı Zafer Demir ile dün konuşuyorum, bu takımın herşeye rağmen 5’de 5 yapıp play-off’a kalabileceğini belirtirken, ''Play-off’a kalmasak bile ligi sezon sonu en üst sıralarda bitmiş olacağız ve bunu herkes de görecek'' diyor. 

***

Hülasa, ilk defa katıldığı 1.lide bu sezon en azından ligde kalmayı garantileyen BB Erzurumspor ile dövüneceğinize övünmeye bakın derim. Hafta sonu iç sahada oynanacak Gazişehir maçı çok önemli ve o maçın skoru bizlere net bir şey söylettirebilir. Beklemekte fayda var. Ve de bu işler belli olmaz, Erzurumsporlu futbolcular bitti demeden bu iş bitmeyecek ve siz siz olun şu play-off meselesinde sakin olun, soğukkanlılığınızı koruyun. Sıkıntı değil. Matematiksel olarak ne zaman play-off’a girmesi imkansız olur, o zaman hep bir ağızdan beraber deriz, merak etmeyin!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yusuf YILMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    Ağzına sağlık abi.Düşüncelerime tercüman olmuşsun.