Bölge Haber Girişi : 10 Ekim 2010 01:10

Önder Sav sorusu ağlattı!..

Önder Sav sorusu ağlattı!..
Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan Erzurum'da CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la görüşmesiyle ilgili değerlendirme yaparken gözyaşlarını tutamadı.

Erzurum Ajans- Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la görüşmesiyle ilgili değerlendirme yaparken gözyaşlarını tutamadı. Kazan, “Ben Şevket Kazan’ım. Dürüstlüğümü kimse tartışamaz. Ama onlar maalesef ağabeylerinin dürüstlüğünü tartıştılar” dedi.

Saadet Partisi İl teşkilatının düzenlediği genişletilmiş divan toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen Şevket Kazan, parti binasında basın toplantısı yaptı. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasıyla sonuçlanan süreci değerlendiren Şevket Kazan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile yaptıkları görüşmeyle ilgili bilgi verdi. Sav ile görüşmelerinin tamamen teknik bir konu olduğunu belirten Kazan, “SP’nin son kongresinde olağanüstü kongreye davet oranlarında değişime gidilmiş. Bizim tüzüğümüzde ve Siyasi Partiler Kanunu'nda olağanüstü kongrelere davet oranı 5'te 1 iken, son kongrede bu oran yarı yarıya olarak değiştirilmiş. Biz de partide hukukçu arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Erbakan hocamızın da katıldığı görüşmelerde arkadaşlar, ‘CHP; kongreler konusunda ustadır. Kongreler konusunda en tecrübeli parti bunlardır. Bunlarla bir görüşelim' denildi. Bunun üzerine Oğuzhan Asiltürk, daha önce kendisiyle kabine arkadaşlığı yaptığımız Önder Sav'dan randevu aldı. Görüşmeyi yapacak olan Oğuzhan Asiltürk rahatsızlanınca hocamız beni görevlendirdi” dedi.

Önder Sav’ın Ankara Kızılay’da bulunan bürosunda yaklaşık 15 dakika süren görüşmede bu konuyu görüştüklerini ve kendilerini haklı bulduğunu belirten Şevket Kazan, şöyle devam etti:
“Görüşme sonucu hocamıza bilgi verdik. Ancak bu dedikodular bir türlü sona ermedi. ‘Sen Önder Sav’la nasıl görüşürsün?’ diye telefonlar geliyordu. Ben de Anadolu Gençlik Derneği'nin şube başkanları toplantısında Kuran-ı Kerim isteyerek üzerine el basıp sadece bu konu üzerine görüştüğümü, bunların dışında başka bir şey görüştüysek ‘Allah’ın, meleklerin ve insanların laneti üzerime olsun’ diyerek yemin ettim.”

Konuşması sırasında gözleri dolan Kazan, “Ben Şevket Kazanım, benim dürüstlüğümü kimse tartışamaz. Ama maalesef onlar ağabeylerinin dürüstlüğünü tartıştılar” dedi.

Basın toplantısında SP’den ayrılanlarla ilgili de kısa bir değerlendirme yapan Şevket Kazan, “Kardeşlerimiz ayrılsalar da ayrılmasalar da hiç biri aleyhinde konuşmak istemiyoruz. Bir gün o kardeşlerimizin ayrılsalar bile yeniden kervana katılacaklarına inanıyoruz, kimseyle kavgalı olamayız” diye konuştu.
Kazan, partilileri 17 Ekim Pazar günü Ankara Atatürk Spor Salonunda yapılacak olağanüstü kongreye davet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.