Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Önce kiraladılar sonra sattılar

Önce kiraladılar sonra sattılar
Antalya`da, araç kiralama şirketlerinden sahte belgelerle kiraladıkları otomobilleri yine sahte evrakla satan 16 kişi yakalandı.
Erzurum Ajans-Antalya`da, araç kiralama şirketlerinden sahte belgelerle kiraladıkları otomobilleri yine sahte evrakla satan 16 kişi yakalandı. 2009 yılından beri yüzlerce rent-a car aracını bu yolla satan zanlıların, 3 milyon TL`lik vurgun yaptığı ifade edildi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, başta Antalya olmak üzere Isparta, Kütahya, İzmir, Muğla, Karaman, Balıkesir, Adana, Yozgat, Konya, Adana, Ankara ve İstanbul`da bulunan rent-a car şirketlerinden sahte kimliklerle araba kiralayan, ardından araç sahibinin üzerine düzenledikleri sahte evrak, belge ve kimliklerle müşterilerine satan zanlıları takibe aldı.

Zanlıların, 2009 yılından bu yana haftalık araç kiralayarak, şahıs üstüne olan araçların sahte kimlikle e-devlet şifresi aldığı ve sonra kendi taşıtları gibi diğerlerine sattığı belirlendi. Polis, bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, İstanbul, Manisa, Erzurum ve Bolu olmak üzere 5 ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, liderliğini M.K.`nin yaptığı C.K., M.S, H.Y., H.A., M.U., D.E., A.M., N.Z., Y.Ş., P.D., C.O., F.Y., A.T. ve İ.T ile kimliği belirsiz bir kişi
gözaltına alındı. Kiralandıktan sonra sahte belgelerle satılan 38 otomobile ise el konuldu. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda satış sözleşmesi, noter evrakı bulunurken, sahte evrakları İstanbul`da yaptırdıkları belirlendi.
Zanlıların, sahte evrakla aldıkları araçları, internet üzerinden ilan verdikleri ve piyasa değerinden 1 ya da 2 bin TL düşük fiyat koydukları belirtildi.
Sekiz zanlının, Manisa`nın Sarıgöl köyünde yaşadığı, kendilerinin aracı olmadığı ve şehir merkezine dolmuşla gittikleri ortaya çıktı. Beşi kadın 16 zanlının polisteki ifadesinin devam ettiği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.