Magazin Haber Girişi : 10 Temmuz 2015 18:52

Ömer Şerif hayatını kaybetti

Ömer Şerif hayatını kaybetti
Doktor Jivago ve Arabistanlı Lawrence filmlerinde oynadığı rollerle tanınan Altın Küre ödülüne sahip Mısırlı oyuncu Ömer Şerif hayatını kaybetti.
Erzurumajans-Sinemaya 1953 yılında "Sira` Fi al-Wadi" adlı Mısır yapımı film ile başlayan Ömer Şerif, Kahire'de kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 83 yaşındaki oyuncu, ardında yüzlerce film bıraktı. Ünlü aktörün oğlu geçtiğimiz yıl babasının Alzheimer hastalığına yakalandığını açıklamıştı. Ömer Şerif, Arabistanlı Lawrence filmiyle Altın Küre ve Akademi Ödüllerine aday olmuş, Doktor Jivago filminde sergilediği oyunculukla da Altın Küre Ödülü'nün sahibi olmuştu.

ÖMER ŞERİF KİMDİR?

Ömer Şerif, Altın Küre ödülü kazanmış Mısırlı ünlü sinema oyuncusu.

Ömer Şerif 10 Nisan 1932 tarihinde İskenderiye'de Michel Demitri Chalhoub ismiyle doğdu. Sinemaya 1953 yılında "Sira` Fi al-Wadi" adlı Mısır filmi ile başladı. Ardından Arabistanlı Lawrence ve Doktor Jivago gibi büyük Hollywood yapımlarında rol aldı. Yaklaşık 100 filmde oynadı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.