İlçeler Haber Girişi : 26 Aralık 2016 14:48

Oltu'nun yeni kaymakamı görevine başladı

Oltu'nun yeni kaymakamı görevine başladı
1 Aralık 2016 tarihli ve 29905 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile Oltu Kaymakamlığına atanan Gümüşhane Vali Yardımcısı Şenol Turan görevine başladı.
Erzurumajans-1 Aralık 2016 tarihli ve 29905 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile Oltu Kaymakamlığına atanan Gümüşhane Vali Yardımcısı Şenol Turan görevine başladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile Oltu'ya Kaymakam olarak atanan Şenol Turan yeni görevine resmen başladı. Kaymakamlık binasına gelişinde Kaymakamlık personelinin yanı sıra ilçedeki kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri Turan'ı kapıda karşıladı.

Kendisini karşılayan kamu kurum ve kuruluşu müdür ve amirleriyle tek tek tokalaşan Kaymakam Şenol Turan makamına geçti. Makamında müdür ve amirler ile bir süre sohbet eden Kaymakam Turan, "Ahmet Hamdi Tanpınar'ın beş şehrinden birine geldim. Bu benim için kıymetli bir hadisedir. Daha önce Erzurum'a hiç gelmemiştim. Buraya atanmamda emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve bölgenin yetiştirdiği önemli değerlerimizden İçişleri eski Bakanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Oltu ile ilgili ilk izlenimlerinin oldukça olumlu olduğunu aktaran Kaymakam Şenol Turan, "Görev yaptığımız süre içerisinde inşallah hayırlı, güzel hizmetlere imza atacağız. Mülki idare amiri istediği takdirde bütün sistemi kilitleyebilecek bir pozisyondadır. Fakat on yıllık tecrübe bana şunu gösterdi ki, tek başına da bir şey yapamaz. Eğer bir şey yapacaksak bu ancak ekip ruhu içerisinde olabilir. Bu nedenle sizlerin desteğine her zaman ihtiyacımız olacak. Amacımız Oltulu hemşerilerimize en güzel şekilde hizmet edebilmektir." şeklinde konuştu.

İmkânları ölçüsünde yapabileceklerinin en iyisini yapma gayretinde olacaklarını belirten Kaymakam Turan, kanun ve mevzuat dâhilinde her türlü hizmeti gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Daha önce Oltu'ya hiç gelmediğine vurgu yapan Kaymakam Şenol Turan, "Ama içimden bir his nedense günün birinde gideceksin, diyordu. Bu konuda hiç özel bir çaba sarf etmedim, nasıl olsa gideceğim diye. Demek ki o gün bugünmüş. Oltu'yu hem eski bakanımızdan dolayı hem de doğunun önemli yerleşim yerlerinden birisi olmasından dolayı tanıyor, biliyorduk. İsmi kulağımıza çok çalınmıştır. Tabii kış mevsimindeyiz. Bahar gelip havalar düzelince Oltu ile ilgili çok daha güzel şeyler görmeyi arzu ediyoruz. Burada önemli olan bizim Oltu'yu sevmemizden ziyade Oltuluların bizi sevmesidir. Mühim olan onların takdirini kazanabilmektir." diye konuştu.

Şenol Turan Kimdir?

Şenol Turan, 30 Kasım 1981 tarihinde Giresun'un Tirebolu İlçesi'nde doğdu. 2005 yılında Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra, Kaymakam Adayı olarak, Çardak/Denizli ve Kabataş/Ordu İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı.

2010-2014 yılları arasında Tonya/Trabzon ve Koyulhisar/Sivas Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. ''Demokrat Parti Dönemi Türk-Amerikan İlişkileri'', ''Avrupa Anayasası'', ''Kriz Yönetimi'' ve ''Sürdürülebilir Kalkınma'' konularında tezler hazırladı. 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri Orlando/FL University Of Central Florida'da (UCF) dil eğitimi aldı. Ekim 2011'de, T.C. İçişleri Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Leonardo da Vinci- Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında Paris ve Strasburg'da incelemelerde bulunan resmi heyete başkanlık etmiştir.

Mayıs 2013'te, AB Grundtwig Programı kapsamında, Belçika'nın Bruxelles şehrinde ''L'expérimentation de l'approche orientate'' çalışma programına katıldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde yüksek lisans yapmıştır. 03/09/2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 1032 sayılı kararname ile Gümüşhane Vali Yardımcısı olarak atanmıştır.

Turan, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nazlı Hanım ile evli olup, bir çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.