İlçeler Haber Girişi : 18 Mart 2017 20:00

Oltu'da Çanakkale ruhu yeniden canlandırıldı

Oltu'da Çanakkale ruhu yeniden canlandırıldı
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle, Oltu'da bir dizi etkinlik düzenlendi.
Erzurumajans-18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle, Oltu'da bir dizi etkinlik düzenlendi. 

Sabah saat 09.00'da Aslanpaşa Şehitliği'nde düzenlenen çelenk töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Ütğm. Ufuk Altınsoy yaptı. Oltu Kaymakamı Şenol Turan ve Garnizon Komutanı Yarbay İlhan Yıldız tarafından şehitlik defterine duygu ve düşünceler yazıldı. Ardından şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı ve dualar edildi. Programın devamı için Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu'na geçildi.

Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan şehitleri anma programında açılış konuşması okul müdürü Cemalettin Altun tarafından yapıldı. Altun konuşmasında, "Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bu ruhu, son olarak 15 Temmuz'da gördük. Türk Ulusu bu zaferlerle arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği öz güveni yeniden kazanmıştır" dedi.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun tarih öğretmeni Sefer Kaymaz yaptı. '1915 Çanakkale' adlı sinevizyon sunumunun ardından okul öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibi tarafından 'Çanakkale'de Bir Mevzi' adlı tiyatro gösterisi sahneye kondu. Gösteri salondakiler tarafından büyük beğeni topladı.

Okul öğrencilerinden Yakup Atasever'in 'Ben Anadolu'yum' adlı şiiri okumasının ardından yine öğrenciler tarafından hazırlanan '18 Mart Çanakkale' adlı oratoryo ve okul korosu sahne aldı. Öğrencilerin performansı salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Program sonunda, protokol tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilçe genelinde ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle düzenlenen programa; Kaymakam Şenol Turan, Garnizon Komutanı Yarbay İlhan Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Yavuz Ceylan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay, İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, gaziler, şehit yakınları, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.