İlçeler Haber Girişi : 12 Mayıs 2018 20:30

Oltu Yusuf Ziyabey Kız Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı Sergisi

Oltu Yusuf Ziyabey Kız Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı Sergisi
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında Oltu Yusuf Ziyabey Kız Anadolu Lisesi de bilim fuarı sergisi açtı.
Erzurumajans-TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında Oltu Yusuf Ziyabey Kız Anadolu Lisesi de bilim fuarı sergisi açtı.

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin ve İlçe Spor Müdürü Ömer Bektaş’ın yanı sıra okul müdürleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bilim fuarı okulda açılan sergiyle görücüye çıktı.

Bilim fuarı sergisinin amacı hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Orhan Taşkın, “Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, bilim kültürünün yaygınlaştırılması, okul ortamının öğrenilen, araştırılan ve dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, araştırma tekniklerinin raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması amacıyla "araştırma, araştırma geliştirme ( tasarım) ve bilgi araştırma alanlarında 20 adet proje sergilenmiştir” dedi.

"Engelsiz Trafik ve Coğrafyanın Dili " adlı projeleriyle engelli öğrenciler sevda Kaplan ve Ömer Faruk Bektaş yoğun ilgi gördü. Proje yürütücüsü Baki Çıraklı ve Yusuf Ziyabey Kız Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Taşkın serginin çok verimli geçtiğini, öğrencilerin büyük bir arzuyla projelerde görev aldıklarını belirterek bu tür çalışmaların devam edeceğini ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.