İlçeler Haber Girişi : 21 Haziran 2012 10:30

Oltu kilisesi harabeye döndü

Oltu kilisesi harabeye döndü
Erzurum’un Oltu ilçesindeki Oltu Kilisesi bakımsızlıktan harabeye dönerken, sorumsuzca kazı yapan define avcıları kilisenin iç kısmını köstebek yuvasına çevirdi.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Oltu ilçesindeki Oltu Kilisesi bakımsızlıktan harabeye dönerken, sorumsuzca kazı yapan define avcıları kilisenin iç kısmını köstebek yuvasına çevirdi.
Karabekir Mahallesi’nde bulunan Oltu Kilisesi bahçesindeki çay bahçesini işleten Adem Önal, milyonlarca turistin ziyarete geldiği kilisenin harabe halde olduğunu söyledi. Bu durumdan çok rahatsız olduğunu dile getiren Önal, “Turistler içeri gülerek giriyor ama kilisenin içerisini, harabe halini gördükten sonra ağlayarak gidiyorlar. Bu duruma çok şahit oldum” dedi.
Kilisede define avcılarının yaptıkları kaçak kazı nedeniyle çökme tehlikesi bulunduğunu da belirten Önal, “Hemen hemen her gün gelip kazı yapıyorlar. Duvarları söküyorlar. Kilisede tehlike çanları çalıyor” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.