İlçeler Haber Girişi : 07 Haziran 2018 20:00

Oltu Çarşıbaşı’nda muhteşem Ramazan geceleri

Oltu Çarşıbaşı’nda muhteşem Ramazan geceleri
Ramazan ayı ile birlikte Çarşıbaşı semtinde cadde üzerinde kurulan ocaklarda yapılan Oltu Cağ Kebabı ve sazlı sözlü programlar Oltulu vatandaşlar ve ilçe dışından gelen misafirlerin ilgi odağı oluyor.
Erzurumajans-Ramazan ayı ile birlikte Çarşıbaşı semtinde cadde üzerinde kurulan ocaklarda yapılan Oltu Cağ Kebabı ve sazlı sözlü programlar Oltulu vatandaşlar ve ilçe dışından gelen misafirlerin ilgi odağı oluyor.

Ramazan ayında kurulan ocaklarda Oltu Cağ Kebabı ile iftar açmak ilçede bir gelenek haline geldi. Oltulular, “Bu geleneğin uzun yıllar sürdürmesini istiyoruz" diye konuştular.

Sahura kadar cıvıl cıvıl olan Çarşıbaşı yöresel sanatçılar ve aşıklarla çok daha neşeli oluyor. Aşıklardan Beyzade Aslan, Serdar Alyakut, Necati Kaya’nın seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle hüzünlü dakikaların yaşayan vatandaşlar program sonunda hayal çekerek programı sona erdiriyorlar.

Oltu İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Toksoy’un organize ettiği aşıklar programının bundan sonra da geleneksel olarak yapılacağı belirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.