Spor Haber Girişi : 25 Nisan 2018 15:50

Öldüklerine dair resmi kayıt yokmuş!

Öldüklerine dair resmi kayıt yokmuş!
Vefat eden eski federasyon başkanlarını delege listesinden çıkarmayan Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ve yönetimi güldüren bir karara imza attı.
Erzurumajans-Vefat eden eski federasyon başkanlarını delege listesinden çıkarmayan Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ve yönetimi güldüren bir karara imza attı. Bu konuda yapılan itirazları reddeden yönetim kurulu, “Söz konusu kişilerin ölümüne ilişkin resmi kayıt yok” dedi. 

Pusula Gazetesi, Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) 10 Mayıs’ta yapılacak 4’üncü Olağan Genel Kurulu öncesi vefat eden eski federasyon başkanlarına delege listesinde yer vermesini, ‘Ölüler delege diriler çizik’ başlığıyla gündeme getirmişti. Ayrıca ana statü gereği Genel Kurul üye sayısını 300’e düşüren TKF yönetimi, kendilerine yakın olmadıkları iddiasıyla 51 kişinin üzerini çizmişti. Bu konularda yapılan itirazlar için geçen 22 Nisan’da toplanan yönetim kurulu güldüren kararlara imza attı. 

Nüfus Müdürlüğü’ne yazı yazacaklarmış

Toplantıdan sonra federasyonun resmi internet sitesinde yayınlanan yönetim kurulu kararında, hayatlarını kaybeden federasyon başkanlarının delege listesinde olmaması gerektiği konusuna yapılan itiraz için şu karar alındı:

“Federasyonumuzun Ana statüsü gereğince doğrudan delege listesinde yer alan eski federasyon başkanlarından 3 kişinin öldüğü ve bundan dolayı geçici delege listesinde yer alamayacağına ilişkin itirazlar incelenerek federasyonumuza söz konusu kişilerin ölümüne ilişkin resmi bir kayda rastlanmadığından itirazların reddine, Çankaya İlçesi Nüfus Müdürlüğüne yazı yazılarak daha önce görev yapmış federasyon başkanlarının akıbetlerinin sorulmasına, gelecek cevaba göre işlem yapılmasına…”

Dediğim dedik!

TKF yönetiminin aldığı bu karar başta itiraz eden delegeleri şaşkına çevirirken, kayak camiasını da güldürdü. Bu arada Erol Yarar ve yönetimi 300’ün üzerindeki delegelerin noter kanalıyla düşürülmesiyle ilgili itirazlarını tümünü de reddetti. Noter çekilişi için federasyonun resmi internet sitesinde 2 Nisan’da yer ve saat belirtilmeden duyuru yapan TKF yönetiminin bu tavrının ne kadar etik olduğu tartışma konusu olurken, Yarar ve yönetimi aldığı karar da şu ifadelere yer verdi.

“Noter huzurunda çekilen kuranının usulsüz olduğu ve aleniyetin sağlanmadığı hususundaki itirazlar değerlendirildiğinde;  Türkiye Kayak Federasyonu Ana statüsünün 7/1 maddesinde Genel kurulun üye sayısının 100'den az ve 300'den fazla olamayacağı düzenlenmiştir. Kulüplerden bildirilen delege sayısının 300'ün üzerine çıkması sebebi ile fazla delege sayısı, grup bazında ve Ana statü̈ doğrultusunda; TKF Yönetim Kurulu kararı gereğince iki yönetim kurulu üyesi huzurunda yapılmıştır. Bağımsız Spor Federasyonları Çerçeve Ana statüsünde ve Federasyonumuzun Ana statüsünde bu konuda herhangi düzenleme olmamasına rağmen, aleniyeti sağlamak adına, Noter huzurunda kura çekiminin yapılacağı 02.04.2018 tarihinde Federasyonumuz internet sitesinde Saat 08.00 itibariyle 7 gün süre ile duyurusu yapılmıştır. Söz konusu duyuru yapılmış olmasına karşın itiraz edenler de dahil olmak üzere geçici delege listesinin ilan edildiği 09.04.2018 tarihine kadar Federasyonumuza bu hususta yazılı veya sözlü bir başvuru olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca delege bildirimi yapan hiçbir kulüp de, bu bildirimle birlikte Noter huzurunda yapılacak olan kura çekiminde hazır bulunmak istediğine iliş in bir talepte de bulunmamıştır. Ana statü gereğince noter tarafından yapılacak olan kura çekiminin yaptırılması ve bu işlerin takibi konusunda YK Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu üyesine yetki verilmiş, bu yetki çerçevesinde yapılan başvuru neticesinde Ankara 3. Noteri tarafından yapılan kura çekimi ile delege sayısı eksiltmek suretiyle 300'e indirilmiştir. Noterlik kanununa göre noterler, ilgililerin istemi üzerine hukuki İşlemleri belgelendirirler. Bu kanun hükümlerine göre belgelendirilen işlemler resmi sayılır. Noterler tarafından düzenlenmiş hukuki işlemler, aksi sabit oluncaya kadar da geçerlidir. Noter tarafından yapılmış olan işlemler tartışmasız kabul edilen resmi belge halini taşırlar. Noterler, bağımsız, tarafsız, güvenilir hukukçular olmaları nedeniyle hem ilgililer hem de yargı mercileri açısından tartışma yaratmayacak görevlilerdir. Kura çekiminde ve delege sayısının 300'e indirilmesinde mevzuata aykırı bir husus olmadığı, vaki itirazların yersiz olduğu anlaşıldığından bu yöndeki itirazların reddine…”

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.