Erzurum Haber Girişi : 01 Ekim 2019 16:15

Okuması bir dadaş, oynaması bir dadaş...

Okuması bir dadaş,  oynaması bir dadaş...
İyi ki tanımışım, iyi ki tanışmışım dediğim ‘adam’lardan olan Hami Akbaba, Erzurum’un eski barcılarındandır. Dadaş kavramı, onun üzerinde çok oturur.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-İyi ki tanımışım, iyi ki tanışmışım dediğim ‘adam’lardan olan  Hami Akbaba, Erzurum’un eski barcılarındandır.  Dadaş kavramı, onun üzerinde çok oturur.

Özellikle 70’li yılarda yurt içinde ve yurt dışında Erzurum’u temsil eden bar ekibinde görev almış, şehrin değerlerini taşıyan bir kadim dosttur. Eğitimcidir aynı zamanda. Halen emekli olan ve uzun süredir Pelit Meydanındaki Polat Otel’in müdürlüğünü yapan ağabeyimizin en büyük özelliği bar şiirini çok güzel okumasıdır. 

Bir TRT’den emekli Mücahit Küleri’yi bilirim öyle güzel o şiiri okuyanı, bir de Hami Akbaba’yı. Tecrübeyle sabittir! Hami hoca bar şiirini okurken kendinden geçer, dinleyenleri de tir tir titretir. Bir yazımda onun için ‘bar şiirinin Hamisi’ demem o yüzdendir. İşte o milli barcı Hami ağabeyi, yıllar sonra barbaşı olmuş, bar tutmuş. Küçük oğlu Muhammet’in düğününde göstermiş bildik tüm hünerlerini.. Yanarım da ona yanarım. O an orada olmayı çok isterdim. Hami Akbaba’yı bar oynarken uzun zamandır seyretmemiştim, göreyim isterdim. Artık başka zamana inşallah. Bu vesileyle evliler kervanına katılan Muhammet’i kutluyor,  Hami ağabeyime de selam, saygı ve hürmetlerimi gönderiyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.