Eğitim Haber Girişi : 29 Eylül 2014 22:19

Okuldaki 'Dombra'lı zile velilerden tepki

Okuldaki 'Dombra'lı zile velilerden tepki
İlkokulun teneffüs zili olarak Dombra şarkısı tercih edilince veliler tepki gösterdi.
Erzurumajans-Kayseri'deki Hacı Sami Boydak İlkokulu ve Ortaokulu'nda çalınan zilin melodisinin 'Dombra' şarkısı seçilmesi, bazı velilerin tepkisine neden oldu. Bu şarkının AK Parti'nin seçim şarkısı olduğunu söyleyen veliler okulda siyaset yapılmamasını istedi.

Kayseri'nin merkez Hacılar İlçesi Beğendik Mahallesi'nde bulunan Hacı Sami Boydak İlkokulu ve Ortaokulu'nda ders aralarında çalınan zillerin melodisinin 'Dombra' şarkısı olarak seçilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi. 30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde Uğur Işılak tarafından o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlanan şarkının siyasi bir simge haline dönüştüğünü öne süren bazı veliler, Dombralı zilin değişmesini istedi. Şarkının siyasi bir melodi haline geldiğini belirten veliler, okullarda çocukların siyasete alet edilmemesini istedi.

Okul yönetimi ise uzun süredir şarkının orijinalinin çalındığını ve etkinliklerde de sık sık kullanılan şarkının siyasi bir içeriğinin olmadığını savundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.