Eğitim Haber Girişi : 28 Mayıs 2015 20:30

Ohio State Üniversitesi'nden ingilizce eğitim desteği

Ohio State Üniversitesi'nden ingilizce eğitim desteği
Atatürk Üniversitesi'nin Ohio State Üniversitesi ile olan ikili işbirliğinin bir sonucu olarak iki yıldan beri Tıp Fakültesi İngilizce Programında ders veren öğretim üyelerine yönelik Yoğun İngilizce Programı 3 haftadır devam ediyor.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi'nin Ohio State Üniversitesi ile olan ikili işbirliğinin bir sonucu olarak iki yıldan beri Tıp Fakültesi İngilizce Programında ders veren öğretim üyelerine yönelik Yoğun İngilizce Programı 3 haftadır devam ediyor.

Ohio State Üniversitesi İkinci Dil Olarak İngilizce (ESL) Programlarından geçen yıl 5, bu yıl ise 4 öğretim elemanı bu kursları hem ders şeklinde ve hem de birebir konuşma (tutorial) şeklinde veriyor. Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi ile Tıp Fakültesi'nin ortaklaşa koordine ettiği bu kursun önümüzdeki yıllarda genişletilerek verilmesi planlanıyor.

Diğer taraftan, kursun Ohio State Üniversitesi'nde koordinasyonunu yapan ESL Programlar Müdürü Dr. Robert A. Echart, bu hafta Atatürk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Okutmanlarına " LANGUAGE LEARNING IS DOING: THE PERFORMED CULTURE APPROACH TO ENGLISH LANGUAGE TEACHING" konulu iki seminer verdi. Seminerler sonunda, Ohio State Üniversitesi'nden gelen öğretim elemanlarının da katılacağı ve Dr. Echartt'ın koordine edeceği Okutmanlara yönelik Atatürk Üniversitesi'nde İngilizce Eğitimi üzerine bir panel tartışması da olacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.