Erzurum Haber Girişi : 25 Kasım 2014 20:06

Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, öğretmenin kaldığı yer yaşadığı ortam sağlıklı olmazsa o öğretmenimizden fedakârlık beklemeye hiçbirimizin hakkı yoktur diye konuştu.
Erzurumajans-Okullarımızın fiziki durumlarından önce öğretmenlerimizin kalacakları yerlerin fiziki durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, öğretmenin kaldığı yer yaşadığı ortam sağlıklı olmazsa o öğretmenimizden fedakârlık beklemeye hiçbirimizin hakkı yoktur diye konuştu.

Tamamen Kapanırsak Karanlığa Mahkûm Oluruz

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü törenie katılan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada, çocuklarımızı ideolojik akımlar yerine kardeşçe yetiştirmeliyiz. Zira Cemil Meriç'in deyimiyle "İdeolojiler idrake giydirilmiş deli gömlekleridir." diyerek hakkı birazda karşı tarafın fikirlerinde aramayı bilmemiz lazım. Onları da dinlemeli onları da anlamaya çalışmalıyız "diye konuştu.

Vali Altıparmak, Öğretmenliğin geleceği inşa etmede fedakârlık isteyen büyük bir meslek olduğunu ifade ederek, bu fedakârlığı öğretmenlerin bunu kendilerine olan saygıları vicdanları ve milletine olan borcundan dolayı vereceğine inandığını belirtti. "Bütün bunları yaparken elbette millet olarak, bizlerde sizleri, yönetici olarak unutacak değiliz mutlaka size güç olmak, kanat olmak sizlerin özel olduğunuzu hissettirmek zorundayız" diye konuştu.

Okullarımızın fiziki durumlarından önce öğretmenlerimizin kalacakları yerlerin fiziki durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, öğretmenin kaldığı yer yaşadığı ortam sağlıklı olmazsa o öğretmenimizden fedakârlık beklemeye hiçbirimizin hakkı yoktur diye konuştu.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ayrıca " Biz medeniyet iddiasında bulunan bir milletiz. Ama kültürümüz açık bir saldırıya maruz kalıyor. Aynı zamanda ne yapacağımızı da çok da bilemiyoruz. Tamamen açılırsak kayboluruz. Tamamen kapanırsak karanlığa mahkûm oluruz. O zaman ne yapacağız. Kişilikli, kimlikli, şahsiyetli bir milletin kültürünü, kendi öz kültürümüze sahip nesiller yetiştirmek durumundayız. Bu yüzden nerede olursanız, kim olursa olsun görev yaptığımız yerlerdeki insanları anlamak durumundayız. Onların fikirleri ideolojileri ne olursa olsun, ırkı, dini, dili ne olursa olsun, biz öğretmeniz ve karşımızdaki de "insan" bunun başka bir tanımı da yok... Bunun içinde mutlaka ideolojilerimizden uzak o insanlara nasıl rehberlik ederiz bunu düşünmek zorundayız." diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.