Teknoloji Haber Girişi : 16 Mart 2013 15:46

Öğretmen okulları 165 yaşında

Öğretmen okulları 165 yaşında
Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi ve Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte düzenledikleri "16 Mart Öğretmen Okulları'nın 165.Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları" yapıldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) ve Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte düzenledikleri "16 Mart Öğretmen Okulları'nın 165.Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları" yapıldı.

Düzenlenen törende Öğretmen okullarının önemine değinen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti; "Kalkınmamızı ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmamızı sağlayacak e önemli unsur Milli Eğitimdir. Bu yolda öğretmen okulları ve öğretmenler kilit rol oynayacaklardır.

"Bugünün Öğretmenleri, dünya öğretmenleri olmak zorunda" tespitini yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak konuşmasına şöyle devam etti; "Öğretmen okulları vesilesi ile "öğretmen" kavramı günün şartları ölçeğinde yeniden gündeme gelmektedir. Bugün dünya atık yeni şartlara uygun olabilecek öğretmen ve eğitim kavramlarını tartışıyor.

"ÖĞRETMENLER, ARTIK İNSANLIĞIN ÖĞRETMENLERİ OLMAK DURUMUNDADIRLAR"

Bugünün anlamının yeni öğretmenin yetiştirilmesi, öğretmenler arasındaki birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi, öğretmen adaylarına öğretmenlik ruhu ve heyecanının verilmesine vurgu yapılması, öğretmen okullarının toplum içerisindeki rol ve öneminin belirtilmesi üzerine şekillenmesi arzu edilir.

Günümüzün eğitimcileri dünyalı olmak, insanlık tarihinin ortak ürünü olan bilgi donanımını elde etmek yükümlülüğüyle karşı karşıyadır. Artık mahallenin çocukları değil, dünyanın çocuklarına öğretmenlik yapacak eğitimcilerin çağı yaşanmaktadır. Öğretmenler, artık insanlığın öğretmenleri olmak durumundadırlar.

"SİZLERİN BAŞARISI ÜLKEMİZİN BAŞARISI OLACAKTIR."

Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım törende yaptığı konuşmada öğretmen adaylarına seslenerek, şunları kaydetti; "Ülkemizin her bakımdan ilerleyebilmesi ve gelecek nesillerin en iyi biçimde yetiştirilmesi için, sizlere büyük görevler düşmektedir. Sizler bilgilerinizi sürekli yenilemeli; okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan gençler olarak yeni bilgi kanallarına ulaşmayı, bir yaşam tarzı olarak benimsemelisiniz. Bunu, kendi başarınız için olduğu kadar, millî başarımız için de gerçekleştirmek zorundasınız. Öğretmenlik mesleğini severek seçtiğinize, bu mesleğin öneminin bilincinde olduğunuza inanıyoruz. Unutmayın, sizlerin başarısı ülkemizin başarısı olacaktır."

Eğitimin sürekliliğinin önemi üzerinde duran Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, konuşmasına şöyle devam etti; "Tarihi seyir içinde değişen isimlerden ziyade neslimizin aydınlık geleceğe yürümesi adına üstlendiği misyon çok büyük önem arz etmektedir. Milletlerin varlık sebebi, cemiyetlerin ruhi, ahlaki ve fenni durumlarına yeterince önem vermelerine bağlıdır."

Tören, konuşmaların ardından şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle devam etti. Düzenlenen ödül takdiminin ardından, müzik dinletisiyle sona eren törene Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Samih Diyarbakır ve Prof. Dr. Mehmet Sadi Çögenli ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.