Erzurum Haber Girişi : 18 Haziran 2017 18:05

Öğrencilerin 09.45 koşusu

Öğrencilerin 09.45 koşusu
Erzurum'da Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Edebiyat- Coğrafya bölümüne girecek öğrencilerden bazıları, 09.45 kuralına takılmamak için koşarak salonlara son anda yetişti.
Erzurumajans-Erzurum'da Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Edebiyat-  Coğrafya bölümüne girecek öğrencilerden bazıları, 09.45 kuralına takılmamak için koşarak salonlara son anda yetişti.

Türkiye genelinde LYS maratonu 10 Haziran günü başladı. 11 Haziran'da yapılan sınavla ilk etabı tamamlanan LYS'de ikinci etap cumartesi günü yabancı dil sınavıyla yeniden başladı. Binlerce öğrenci okullarda üniversiteli olabilmek için ter döktü. Sınav maratonunun sonuncusu bugün edebiyat ve coğrafya dersleri ile sone erdi. Erzurum'da sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenciler velileriyle birlikte sınav merkezlerine akın etti. 

15 dakika kuralının uygulandığı sınav için çok önceden okul önlerine gelen öğrenciler, görevliler tarafından sıkı bir kontrolden sonra salonlara alındı. Sınav belgesi ve kimlik kartlarını göstererek içeri giren öğrencilerin, yanlarına sadece ambalajları sökülmüş su şişesi almalarına izin verildi. 

Sınav saatinden 15 dakika önce okulda olması gereken adaylardan geç kalanlar koşarak son anda sınava yetişti. Ellerinde belgeleriyle okullara koşan öğrencilere kenarda bekleyen veliler de "Hadi koş, az kaldı" diye destek olmaya çalıştı. Öğrencilerin sınav maratonunun ardından zorlu sınav yaklaşık iki saat sürdü. Öğrenciler, sınav boyunca sınıflarda ter dökerken, aileleri ise okul önünde bekledi. Aileler, çocuklarının başarılı olabilmesi için dua etti.

Bugün yapılan sınavla sona eren LYS maratonunun ardından binlerce öğrenci gözlerini sınav sonuçlarını çevirdi. ÖSYM'nin internet sitesinde yeralan sınav takvimindeki duyuruda LYS sonuçlarının 11 Temmuz'da açıklanacağı bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.