Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Ekim 2017 15:12

Öğrenciler sinema ile buluşuyor

Öğrenciler sinema ile buluşuyor
Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" projesi kapsamında, iş birliği yapılarak Türkiye'de sinemaya gitme imkânı bulamayan öğrenciler sinemayla buluştu.
Erzurumajans-Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" projesi kapsamında, iş birliği yapılarak Türkiye'de sinemaya gitme imkânı bulamayan öğrenciler sinemayla buluştu.

Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında, 23.10.2017 Pazartesi günü Temel eğitim öğrencileri Erzurum Form AVM' de, film seyretmenin tadını çıkardılar.

Bu projeyle, sinema salonlarında ücretsiz film gösterimi yapılarak genç neslin kültür-sanat hayatına katılımı ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca projeyle ülke genelinde yer alan ve özellikle sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin etkinlikten faydalanması hedefleniyor. Proje kapsamında; Türkiye Belediyeler Birliği öğrencilerin sinemalara ulaşımlarını sağlayacak, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesinde Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği de sinema salonlarını organize edecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Öğretmen 01 Ocak 1970 02:00

    Yav kardeşim ders saatinde film olur mu, Veli izin belgesi almış bütün çocuklar dersten sonra yapın da dersi kaçırmasınlar.Bugün 4 dersten oldular.Sosyal hayatlarına katkı yaptınız ama o konular nasıl telafi edilecek ??