Bölge Haber Girişi : 08 Aralık 2010 17:12

Öğrenci protestoları arttı!..

Öğrenci protestoları arttı!..
Önce rektörler toplantısından Başbakan Erdoğan'a ardından Bugün Ankara Üniversitesi'nde CHP'liderlerine yapılan protestolar dikkat çekti.

Erzurum Ajans-Türkiye’de bu aralar bir biri ardına gerçekleşen öğrenci protestoları dikkat çekiyor. 10 gün önce 28 Kasım tarihinde Rektörler ve Başbakan Dolmabahçe’de bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantının yapıldığı sırada Gençlik Muhalefeti ve TKP’li Öğrenciler bir araya gelerek toplantıyı başbakan ve rektörleri protesto ettiler. Gerçekleştirilen eylemde öğrenciler Başbakan ve rektörlere hitaben yazdıkları bir mektup ilettiler. Son haftalarda, soruşturmalar, gözaltılar ve baskı ortamı ile anılan üniversitelerin rektörlerinin Tayyip Erdoğan’la buluşmasına üniversite öğrencileri sert tepki gösterdi.

 

Başbakan Erdoğan’a yapılan protestonun ardından bugün ise CHP’nin liderlerine protestolar yapıldı. Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen Anayasa Paneli'nde önce CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum protesto edildi. CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum’dan sonra konuşma yapacak olan Burhan Kuzu’yu da öğrenciler protesto etti. Seminere konuk olarak gelen Kuzu'nun salona girmesiyle birlikte öğrenciler tarafından büyük bir tepki geldi. Bir grup öğrenci tarafından sloganlar atılmaya başlandı. Atılan yumurtalara karşı Kuzu şemsiye ile korundu.

 

Ardı ardına gelen protestolar öğrenciler ne yapmaya çalışıyor sorusunu gündeme getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.