Erzurum Haber Girişi : 19 Nisan 2017 10:45

O logo değişiyor...

O logo değişiyor...
Eski Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın yaptırdığı tartışmalı logoda değişiyor. Valilik yeniden logo yarışması açtı. Kaynak: Erzurum'a yeni logo yarışması
Erzurumajans-Erzurum Valiliği tarafından Erzurum Valiliğinin kurumsal logosunun akılda kalıcı, işlevsel kullanımına imkan sağlayacak bir şekilde tasarlanıp oluşturulması ve hayata geçirilmesi kapsamında logo yarışması düzenlenecek.

Erzurum Valiliği'nin logosu Vali Alhmet Altıparmak döneminde "sürpriz" bir şekilde değiştirilmiş, İzmir'den bir reklam ajansına yaptırılan logonun çok sayıda firma ve kuruluşun logosuyla benzerliği tespit edilmişti. Logonun açıklandığı dönemlerde özellikle grafik tasarım uzmanları tarafından yapılan eleştirilere kulak asılmamış ve ne anlam ifade ettiği halen daha anlaşılamayan logo Erzurum Valiliği ve şehrin logosu olarak kullanılmaya başlanmıştı... Logo yarışmasının duyurulduğu valilik sitesinde, yarışma amacının "5 bin yıllık tarihi geçmişi olan tarih ve kültür kenti Erzurum'un geçmişten günümüze tarihi özelliklerini taşıyan Erzurum'u temsil eder nitelikte, Erzurum'un kimliğini ön plana çıkaracak, ulusal ve uluslar arası alanda temsil edecek, Erzurum'un tüm kurumları tarafından kullanılabilecek özgün, işlevsel ve akılda kalıcı bir logonun tasarlanması amacı" ifadelerinin kullanılması, yıllar önce yapılan eleştirilerin haklılığını da ortaya çıkarmış oldu. 

Öte yandan yarışma katılımın ücretsiz ve herkesin katılımına açık olduğu belirtilirken, birinciye dizüstü bilgisayar verileceği bildirildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.