Türkiye Haber Girişi : 13 Mayıs 2017 13:18

Nöbetteki askerler fark etti, PKK'lılar öldürüldü

Nöbetteki askerler fark etti, PKK'lılar öldürüldü
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Güvendağı Üs Bölgesine sızmak isteyen 7 PKK'lı terörist öldürüldü.
Erzurumajans-Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Güvendağı Üs Bölgesine sızmak isteyen 7 PKK'lı terörist öldürüldü. 

Teröristlerden 1'i çatışmada, 6'sı ise düzenlenen hava operasyonunda etkisiz hale getirildi. Operasyonların devam ettiği Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'nde 2 PKK'lı terörist daha öldürüldü.

Türkiye'nın Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, dün saat 23.00 sıralarında bir grup terörist, Irak tarafından Güvendağı Üs Bölgesine sızmak istedi. Nöbetteki askerlerin teröristleri farkt etmesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirilirken, 6 PKK'lı ise kaçmaya çalıştı. Sürdürülen takip sonucu teröristlerin bulunduğu bölgenin koordinatları verilerek hava operasyonu düzenlendi. Düzenlenen hava operasyonunda ise kaçmaya çalışan 6 PKK'lı terörist de vurularak etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

3 ASKER HAFİF YARALI 

Çukurca ilçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma ile ilgili Hakkari Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada, 3 askerin hafif şekilde yaralandığı ve Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"12 Mayıs 2017 günü İlimiz Çukurca İlçesi Güvendağ Üs Bölgesinde bulunan görevlilerimizce icra edilen sınır gözetleme faaliyeti esnasında Kuzey Irak bölgesinden sızma girişiminde bulunan 7 bölücü terör örgütü mensubu Bayraktar İHA ile tespit edilmiş olup; F-16 savaş uçakları ve topçu atışlarıyla 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yaşanan temasta 3 askeri personel hafif şekilde yaralanmış, yaralanan askeri personeller Hakkari Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup; tedavilerine başlanılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Operasyonların devam ettiği Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'nde 2 PKK'lı terörist daha öldürüldü. Çukurca Güvendağ Üs Bölgesi'nin 2 kilometre güneydoğusunda bulunan Kuzey Irak bölgesinde tespit edilen 2 teröristin Türk savaş uçaklarınca etkisiz hale getirildiği, böylece öldürülen PKK'lı sayısının 9 yükseldiği belirtildi.

(DHA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.