Bölge Haber Girişi : 28 Mayıs 2010 13:49

NMYO'da mezuniyet çoşkusu!..

NMYO'da mezuniyet çoşkusu!..
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu 2009-2010 öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi .

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu 2009-2010 öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi .
Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Astsubay Başçavuş Alaattin Bulut, İlçe Emniyet Amiri Ekrem Yücel Demir, NMYO eski Müdürü Prof. Dr. Bahattin Düzgün, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Yıldız mezun olan öğrenci yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mezuniyet töreni çerçevesinde okulda bulunan bölümler çeşitli sunumlar yaptı. Mezuniyet törenlerine katılanlar sunumları ilgiyle izledi. Özellikle inşaat bölümünün hazırlamış olduğu projeler davetlilerin büyük ilgisi çekti İnşaat Bölüm öğretim görevlilerinden Arş.Gör.Ahmet Atalay ve Öğretim Görevlisi İnşaat Yüksek Mühendisi Ali Öz’ün nezaretinde İnşaat öğrencilerinin hazırladıkları ilçede kamu binaları projeleri davetlilerden tam not aldı.
Sunumların ardından okul bahçesinde ki törenlere geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı ve Yüksekokulu Birincisi Yeter Gündüz öğrenciler adına bir konuşma yaptı.
Yeter Gündüz konuşmasında ailelerine hitaben “Sevgili anne ve babalarımız, Sahip olduğunuzdan daha kaliteli bir yaşam fırsatını bizlere sunmak için sabırla zorlu ve bir o kadar da masraflı eğitim hayatımızı desteklediniz. Etrafını aydınlatırken eriyen bir mum gibi geceler boyunca çalışmalarımıza destek verip, başarılarımız için dualar ettiniz. Üniversite sınavında endişeyle beklediğiniz o günlerden bu günlere ulaştık. Bir bakıma siz de bizimler birlikte mezun oluyorsunuz. Başarımız sizlerin başarısı, sevincimiz sizlerin gururdur. İki yıl boyunca bizimle bu günü beklediniz., bize güvendiniz ve inandınız. Güveninizi boşa çıkarmamanın gururuyla diplomalarımızla sizleri selamlıyoruz. Değerli hocalarımız, Sizler de emin olmalısınız ki, emeğinizin boşa gitmediğini görev aldığımız her ortamda ispatlayacağız. Biz de, üniversitemizin ne denli kaliteli bir eğitim verdiğini kişisel disiplinimizi, iş ahlakımızı, çalışkanlığımızı her ortamda göstereceğiz. Gözünüz arkada kalmasın.” dedi.
Törende daha sonra Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Metin Turan bir konuşma yaptı. Turan konuşmasında “Yüksekokulumuzda 2009 yılı başında 6 bölüm ve öğrenci kontenjanı bulunmayan bir bölümümüzle birlikte 570 civarında olan öğrenci sayısına sahipken 2010-2011 öğretim yılında bu bölümümüze de öğrenci almak kaydıyla öğrencisi 650’ye ulaşmıştır. Ayrıca buradan sizlerle paylaşmak istediğimiz diğer önemli bir haberimizde 2010-2011 öğretim yılında yeni bir bölümümüz olan Bankacılık ve Sigortacılık açılmış olması ve Organik tarım programımızın da 2010 haziran ayı içerisinde açılacak olmasıyla okulumuz önümüzdeki dönem toplam 9 bölümle hizmet verecek olmasıdır. Okulumuz bir taraftan kapasitesini artırırken diğer taraftan eğitimde dünya standartlarını yakalama adına eğitim kalite ve kriterlerini artırma adına İSO 9001 kalite yönetimi belgesini alarak ülkede bu kritere sahip 30 okuldan biri olma fırsatını yakalamış, bölgesel ve ülkesel düzeyde hazırlamış olduğu projelerle bölgemizde ve ülkemizde mevcut olan sorunlardan bir kısmına çözüm bulabilme kapasitesine ulaşmıştır. Ve yine mevcut donanımı ve elde ettiği tecrübeyi ülkemizde ve uluslar arası düzeyde paylaşa bilme adına IX uluslar arası Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresine ev sahipliği yapma gururunu yaşamaktadır.
Kuşkusuz bu aktivitelerin artışı, bir takım sorunları da beraberinde getirmektedir. Ancak mevcut sorunlarımız başta Belediye Başkanımız Sayın Ahmet İşleyen’in büyük gayretleri ve Kaymakamımız Sayın Alper Tanrısever’in destekleri ve özverili Narman halkının yardımlarıyla çözüme adım adım ulaşmaktadır. Bu yıl içerisinde ilçemiz için çok acil ihtiyaç olan yurt yapımı ve organik tarım ve hayvansal üretim için ihtiyaç duyduğumuz uygulama alanı ve hayvan hastanesi için 60 da alan kaymakamımız Sayın Alper Tanrısever’in çok büyük ve özverisi ile yüksekokul’umuza tahsis edilmiş ve tapusu bizzat sayın rektörümüz Prof.Dr.Hikmet Koçak’a arz edilmiştir. Bu katkılarından dolayı ilçemiz halkına özellikle kaymakamımız sayın Aler Tanrısever’e huzurlarınızda teşekkür ederim. “dedi
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı ve Yüksekokulu Birincisi Yeter Gündüz, Muhasebe Programı Birincisi ve Yüksekokul İkincisi Özge Mazlum ve Büro Yönetimi ve sekreterlik Programı ikincisi ve yüksekokul Üçüncüsü Özlem Yıldırım a anı belgelerini ilçe Kaymakamı Alper Tanrısever verdi.
Okuldaki sosyal aktiviteler çerçevesinde yapılan turnuvalar sonucunda Futbol, Voleybol ve bilek güreşinde şampiyon olan takımlar şampiyonluk kupalarını ve ödüllerini Yüksek Okulun Eski Müdürü Prof.Dr. Bahattin Düzgün’den aldılar.
Törenlere anı belgesi, plaket ve ödüllerin verilmesinin ardından okuldan mezun olan tüm öğrencilerin sahneye çıkarak hep birlikte kep atmalarıyla devam edildi. Ege ve Karadeniz yörelerine ait folklor gösterilerinin ardından öğrenciler müzik eşliğinde hep birlikte eğlendiler akşama doğu ise havai fişek gösterisinin ardından törenler sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.