İlçeler Haber Girişi : 11 Şubat 2017 17:15

Nihattin Usta, oto kaportasını ayaklarıyla düzeltiyor

Nihattin Usta, oto kaportasını ayaklarıyla düzeltiyor
Erzurum'un Oltu ilçesindeki Doğutaş Sanayi Sitesinde 25 yıldır kaporta ustalığı yapan Nihattin Şahin, hasarlı araçları ayaklarıyla düzeltiyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu ilçesindeki Doğutaş Sanayi Sitesinde 25 yıldır kaporta ustalığı yapan Nihattin Şahin, hasarlı araçları ayaklarıyla düzeltiyor. 

Kaporta ustası, 3 çocuk babası Nihattin Şahin, hasarlı araçların kapı, tavanlarını düzeltmede zaman zaman el ve ayaklarını da kullanıyor. Çekiçle yapamadığı yerleri el ve ayaklarıyla rahatlıkla düzelttiğini belirten 49 yaşındaki Nihattin Şahin, işini çok sevdiğini söyledi. Yaptığı işten müşterilerinin çok memnun kaldığına dikkati çeken Nihattin Şahin,  "Koltuğa sırt üstü yatıyor, ayaklarımla otonun tavanını ya da kapılarını düzeltiyorum. Böyle düzelttiğim zaman kaportanın orjinalliği bozulmuyor. Aracını gören müşteri önce şaşırıyor. iddia ediyorum ki el ve ayakla benim yaptığımı düzeltmeyi kimse yapamaz" dedi. 

Şairlik yönü olduğunu da söyleyen Nihattin Şahin, yaptığı işi "Kimseyi incitmezki sözlerim/ Hatayı kabul etmez gözlerim /Bazen elimle, ayağımla düzlerim/ İşte budur Nihattin ustanın marifeti" dörtlüğü ile anlattı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    İşte böyle ustalarımız çok bu yüzdn araçları çevre illere özellikle karadenize götürüyoruz. Saolun varolun