Spor Haber Girişi : 14 Temmuz 2018 15:45

Neredesin TMOK?

Neredesin TMOK?
Türkiye’nin 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylığı sürecinde en aktif olması gereken kurumların başında gelen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) bu dönemde pasif kalması dikkat çekiyor.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye’nin 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylığı sürecinde en aktif olması gereken kurumların başında gelen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) bu dönemde pasif kalması dikkat çekiyor. Resmi internet sitesinden bile tanıtım anlamında tek satır paylaşım yapmayan TMOK, süreçle ilgili bilgilendirme de yapmıyor.



Erzurum’a olan özel ilgisiyle 2026 Kış Olimpiyatlarının alınması için büyük destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rağmen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin bu dönemdeki sessizliği tepki topluyor. 



İsviçre’nin Sion kentinden sonra Avusturya Graz şehrinin de yarıştan çekildiği süreçte hiç bir bilgilendirme ve tanıtım yapmayan TMOK’un Erzurum’a neden şaşı baktığı bilinmiyor. 


Olimpiyatlara daha önce ev sahipliği yapmış olan Avusturya ve İsviçre’nin adaylıktan çekilmesiyle şansı bir kat daha artan Türkiye hala Kanada, İtalya, Japonya ve İsveç ile yarışıyor. Önümüzdeki Ekim ayında yapılacak olan değerlendirmede iki ülkenin daha eleneceği yarışta Erzurum’un ilk üçe kalması için nasıl bir politika izlediği bilinmeyen TMOK’un yaşanan süreç ve gelişmelerden kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.