Erzurum Haber Girişi : 18 Nisan 2014 00:15

Nene Hatun'a büyük saygısızlık

Nene Hatun'a büyük saygısızlık
Mahallebaşı'nda 1950'li yıllarda Nene Hatun çeşmesinin üstüne yaptırılan Nene Hatun büstü bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Vatandaşlar, kuşların pislediği, üzerinin boyandığı büstün yenilenmesini istiyor.
Erzurumajans-Narmanlı Camii çevre düzenlemesi kapsamında yerinden sökülerek kaldırılan Nene Hatun heykelinin akibeti merak edilirken, büyük bir saygısızlıkta Mahallebaşı'nda ki Nene Hatun büstüne yapıldı. Nene Hatun'un evinin önünde bulunan Nene Hatun çeşmesinin üstüne yaptırılan büst bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Yıllardır hiçbir bakım yapılmayan büstün üzeri kuş pislikleriyle kaplanırken, üzerinin de boyanması yetkililerin bu konuda ne kadar duyarsız olduğunu gözler önüne seriyor.

"O EV 93 HARBİ MÜZESİ OLSUN"

Büstün içler acısı halini fotoğraflayan Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Nene Hatun'un büstüne karşı gösterilen bu ilgisizliğin, herkesi üzdüğünü belirtti. Güzel,   "Milli kahramanımıza olan bu yaklaşımımızın şehitlerimizin ve başta Nene Hatun kemiklerini sızlattığını üzülerek ifade ediyorum. Nene Hatun bizim milli kahramanımızdır. Bu şekilde büstünün kaderine terk edilmesi ve sahipsiz bırakılması şehir adına büyük bir talihsizliktir. Her fırsatta milli değerlerimize sahip olduğumuzu söylesek de bu görüntünün değerlerimize olan yaklaşımımızı ifade ettiği de bir realitedir. Şehrin ilgili ve yetkililerinden bu tür konularda daha hassas davranmalarını talep etmekteyiz. Bu münasebetle Mahallebaşı'nda Nene Hatun'un adına yakışır bir heykelin dikilmesini ve evinin de restore edilerek 93 harbi müzesi haline dönüştürülmesini talep etmekteyiz. ERVAK olarak bu tür konulardaki hassasiyetimizi her zaman ve her platformda dile getireceğiz ve anlatacağız"dedi.

NENE HATUN KİMDİR?

R
uslar'a karşı Aziziye Tabyası'nın savunmasında verdiği mücadele ile Erzurum kadınının destanlaşan ismidir. Aziziye savunmasına 20 yaşlarında, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır. Zatürre hastalığından dolayı 98 yaşında vefat etmiş ve  mücadelesini verdiği  Aziziye Tabyası'na defnedilmiştir. 3'üncü Ordu'nun anası olarak bilinen Nene Hatun, Türk Kadınlar Birliği tarafından ölümünden birkaç ay önce yılın annesi seçilmiştir. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Rıza 01 Ocak 1970 02:00

    Putla, heykelle olacak saygı olmaz olsun ! O nu anlamak için ruh gerek yoksa her tarafa nenehatunun heykelini dikseniz yine boş!

  • asi 01 Ocak 1970 02:00

    UTAN ERZURUM UTAN CANIM DADAŞLAR DİYARI, CANIM MEMLEKETİM BU AYIP HEPİMİZE YETER

  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Önemli olan insanların gönlünde yaşamasıdır. Nenehatunu tanıtmayıp öğretmezsen tüm kahramanlıkları sadece atatürke endekslersen kusura bakma putları dikmenin bir anlamı yok önemli olan genç nesillere nenehatunu anlatarak yaşatmak.