Spor Haber Girişi : 04 Nisan 2018 12:30

Ne düştük ne çıktık

Ne düştük ne çıktık
Buz Hokeyi U18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası Belçika’nın şampiyonluğu ile sona erdi. Türkiye şampiyonada dördüncü olarak Klasmanda kaldı. Tayvan ise alt kategoriye düştü.
Erzurumajans-Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’nun ev sahipliğinde  ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri gerçekleştirilen U18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası sona erdi.

26 Mart- 1 Nisan 2018 tarihleri arasında Yenişehir’deki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda gerçekleşen “2018 IIHF U18 Buz Hokeyi  Dünya Şampiyonası Div.III Grup A” kategorisinde Belçika şampiyon olurken, Türkiye turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

Şampiyon Belçika

Erzurumluların özellikle U18 Milliler için ilgi gösterdiği şampiyonada birinciliği Belçika kazanırken, Sarı-Siyah-Beyazlılar bir üst klasmana çıktı.

Şampiyonada Meksika ikinci, Bulgaristan üçüncü oldu. Türkiye şampiyonada dördüncü sırada yer aldı. İsrail’in beşinci olduğu şampiyonada Tayvan altıncı oldu.

Son sırada yer alan Tayvan küme düştü. Meksika, Bulgaristan, Türkiye ve İsrail ise klasmanda kaldı.

Turnuvanın enleri belli oldu

IIHF 2018 Turnuva raporlarına göre U18 Yaş Milli Takımımızın  en iyileri de belli oldu. Turnuva En Değerli Kaleci Ödülü: Muhammet Mutanoğlu’na verildi.  Türkiye U18 Milli Takım En Değerli Oyuncu Ödülünün sahibi de  Muhammet Mutanoğlu oldu.

Türkiye- Çin Tayvan Karşılaşmasının  En Değerli Oyuncu ödülü  Mehmet Ali Turan’a verildi.  Türkiye- İsrail Karşılaşmasının  En Değerli Oyuncusu  İsmet Gökçen oldu.  Türkiye-Meksika Karşılaşmasının  En Değerli Oyuncu ödülü de  Muhammet Mutanoğlu’na gitti.  Türkiye- Belçika Karşılaşmasının En Değerli Oyuncu  Sarp Demirezen oldu. Türkiye- Bulgaristan Karşılaşmasında da Türkiye adına  En Değerli Oyuncu ödülünün sahibi Sarp Demirezen oldu.

Türkiye’nin şampiyonada aldığı sonuçlar

Türkiye-İsrail:0-2
Türkiye-Belçika:3-1
Türkiye-Tayvan:7-2
Türkiye-Belçika:0-6
Türkiye-Bulgaristan:1-3

Nurullah PALA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.