Bölge Haber Girişi : 05 Mart 2010 14:14

Narman'da deprem tatbikatı!..

Narman'da deprem tatbikatı!..
Erzurum'un Narman ilçesinde 18 Mart İlköğretim Okulu’nda Sivil Savunma ve Deprem Haftası münasebetiyle deprem tatbikatı yapıldı.
Erzurum Ajans-18 Mart İlköğretim Okulu idaresince gerçekleştirilen tatbikatta ders sırasında olası bir deprem halinde öğrencilerin nasıl davranacakları ve neler yapacakları hakkında bilgilendirildi. Hafta dolayısıyla ayrıca öğrenciler tarafından deprem hakkında hazırlanan çeşitli yazı ve dokümanlar okul panolarında asılarak öğrencilerin bilgilerinin yenilenmesi sağlandı.
Gerçeğini aratmayan görüntülerin yaşandığı tatbikatta 18 Mart İlköğretim okulunda eğitim alan yaklaşık 550 öğrenci deprem alarmı verildikten sonra yaklaşık bir dakika içerisinde üç kapıdan tahliye edildi. Tatbikat senaryosu gereği 3 yaralının tahliye sonrası öğretmenleri ve ilk yardım ekiplerince ilk müdahaleleri yapılarak en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlandı
8-B sınıfı öğrencilerinden yürüme engelli Şeymanur Tekin de alarm verildikten sonra diğer arkadaşları ve öğretmeni Fatma Öztürk tarafından ihmal edilmeyerek önce sıra altında korunması sağlandı daha sonra arkadaşları tarafından tekerlekli sandalyesine oturtularak onunda diğer öğrencilerle birlikte bir dakika içerisinde okuldan tahliyesi sağlandı.
Okul idaresince bu tür tatbikatların hemen her yıl yapılarak öğrencilerin bilinçlenmesinin sağlandığı belirtildi. Öğretmenlerce öğrencilere verilen bilgilerde yakın zamanda depremle karşılaşan Güney Amerika ülkelerinden Haiti ve Şili’de meydana gelen depremlerde can kaybının fazla olmasının nedenin bu konularda eğitimsiz olmamalarından kaynaklandığı örneklendirilerek öğrencilere anlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.