Erzurum Haber Girişi : 16 Eylül 2019 12:00

Müzebüs'ün yeni durağı Erzurum

Müzebüs'ün yeni durağı Erzurum
Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam ediyor.
Erzurumajans-Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam ediyor. Müze koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’yi il il gezerek öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başladı. 29 ilde 142 okulu ziyaret edecek Müzebüs’ün yeni durağı ise Erzurum.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak için 2003 yılından beri il il dolaşan Rahmi M. Koç Müzesi’nin gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs Erzurum’daki öğrencilerle buluşacak.

Müzebüs’ün Erzurum turu, 16 Eylül tarihinde Aşkale ilçesindeki İbrahim Polat  Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 17 Eylül tarihinde Oltu’daki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nu, 18 Eylül tarihinde Yakutiye ilçesindeki Yakutiye Şair Nefi Ortaokulu’nu ve 19 Eylül tarihinde Palandöken ilçesindeki Kazım Yurdalan Ortaokulu’na konuk olacak. Müzebüs son olarak, 20 Eylül tarihinde Tortum ilçesindeki Şehit Murat Karataş Ortaokulu’ndaki öğrencilerle buluşacak.



Müze görmeyen çocuk kalmayacak

Diğer müzelerden farklı olarak tek bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluştura Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için 2003 yılında başlattığı gezici müze projesi “Müzebüs” yola çıktığı günden bu yana  2.278 okulun 496.347 ulaştı.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Müzebüs hakkında: Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilen okullarda, öğrencilerle müze objelerini buluşturuyor. Müzebüs’te iki eğitmenin rehberliğinde 70 müze objesi hakkında öğrencilere bilgiler veriliyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    ATATÜRK ANADOLU LİSESİNEDE GELMEYİ UNUTMASINLAR HER YÖNDEN İHMAL EDİLEN BİR OKUL