Ekonomi Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 15:04

Mustafa Karataş: Tarihi bir sözleşme imzaladık

Mustafa Karataş: Tarihi bir sözleşme imzaladık
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 2016-2017 yıllarına ait 3. Dönem Toplu Sözleşme'sinde tarihi kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek, herkese hayırlı olmasını temenni etti.
Erzurumajans-Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 2016-2017 yıllarına ait 3. Dönem Toplu Sözleşme'sinde tarihi kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek, herkese hayırlı olmasını temenni etti.

Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde yapılan 2016-2017 yılı 3. Dönem Toplu Sözleşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yapılan sözleşmenin kazanımlarından bahseden Karataş, "Kamu görevlilerini mutlu ve memnun eden kazanımlar paketinin yer aldığı 3. Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metninde yer alan kazanımların ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ile Kamu İşveren Heyeti arasında imzalanan 3. Dönem Toplu sözleşme metni içeriğinin zenginliği, alınan miktar, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından tarihi bir toplu sözleşmedir" dedi.

Yapılan sözleşmenin yaklaşık 20 milyon kişiyi etkilediğini belirten Karataş, "3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, ilk gün üç kazanımla başladı ve son gün de mali, sosyal ve özlük hakları kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı. Türkiye'nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır" diye konuştu.

Toplu sözleşmenin içeriğiyle ilgili bilgi veren Karataş, "2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek. İmzalanan toplu sözleşmeyle, 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11.3 zam alınmıştır. Bu zam hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • eser 01 Ocak 1970 02:00

    Yandaşlık ta para etmedi. Yine memurlar eflasyonun altında ezilecek. 3600 ek gösterge nerede? sicil affı nerede? beceremiyorsunuz bu işleri.

  • alpurungu 01 Ocak 1970 02:00

    kandırın milleti.geçen yıldan kalan %10 luk zam nerede, enflasyon %9 sen almışsın %11. ufak tefek paralarla,zaten 1 saat ücrete satılan öğretmeni kandırın.adamsanız 3600 göstergeyi alın.sonra 13 yıllık yalakalığın sonucunda az da olsun. öğretmenin maaşı sizden önce üniversite mezunları ile kıyaslanırdı, sizden sonra ilkokul mezunları ile kıyaslanır oldu. utanın biraz.

  • kerim can 01 Ocak 1970 02:00

    yaptığınız sözleşme ile memuru bir kez daha sattınız. kaç istediniz kaç aldınız. hani dediğiniz olmasa masadan kalkmayacaktınız? hani sonuna kadar direnecektiniz?