Ekonomi Haber Girişi : 21 Kasım 2014 17:18

MÜSİAD'tan dünyaya damgasını vuran fuar

MÜSİAD'tan dünyaya damgasını vuran fuar
Türkiye'de düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'nin 18'inci toplantısı, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na paralel olarak 26-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Erzurumajans-İslam dünyası liderlerinin katılımıyla gerçekleşen ve 1995 yılından bu yana Türkiye'de düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'nin 18'inci toplantısı, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na paralel olarak 26-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

18. IBF Kongresi kapsamında düzenlenecek "İslam Ülkelerinde Fon Kaynak Kullanımı" ve "Yeni Nesil Finansman Modelleri" konulu oturumlara İslam ülkelerinin önde gelen finansçıları ve yöneticileri katılacak. 1995 yılından bu yana her yıl düzenli olarak küresel çapta kamu ve özel sektörü bir araya getiren MÜSİAD, katılımcılar arasında sektörel işbirliği ve dayanışma için gerekli fırsatları oluşturuyor. Ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden uluslararası bir platform olan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF-International Business Forum) Kongresi, 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile eşzamanlı olarak CNR Expo Center'da yapılacak. Kongre kapsamında düzenlenen panellerde İslam ülkelerinde finans sistemi tüm yönleriyle ve İslam ülkelerinin önde gelen finansçı ve yöneticilerinin katılımıyla ele alınacak.

İSLAMİ FİNANS DÜNYASININ ZİRVESİ BULUŞACAK

Konuyla ilgili bilgi veren MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Taner Bayır, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü düzenlenecek iki IBF panellerinin ilk oturumu "İslam Ülkelerinde Fon Kaynak Kullanımı: Etkin ve Verimlilik Bakışı" başlığıyla Islamic Banker Magazine Editörü Mushtak Parker moderatörlüğünde gerçekleşeceğini bildirdi.

Panele Dünya Bankası Küresel İslami Finans Merkezi Direktörü Zamir Iqbal, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, BAB Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayramoğlu ve İslam Kalkınma Bankası Hazine Departmanı Yatırım Bölüm Müdürü Abdullah Karataş konuşmacı olarak katılacak. Saat 09.45'de başlayacak ilk oturumda İslam ülkelerinde fon kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı; İslam ülkelerinde fon dağılımı, fonların dağılımındaki sorunların tespiti, nedenleri ve sonuçları; İslam ülkelerinde yaşanan fon fazlası/fon açığı dengesizliğinin aşılması için getirilen öneriler tartışılacak. Ayrıca oturumda İslam ülkelerinin Maliye Bakanları, Hazine Müsteşarları ve Merkez Bankası Başkanlarının yorumlarına yer verilecek.

İSLAM ÜLKELERİNDE YENİ FİNANSMAN MODELLERİ

Aynı gün ve yine saat 09:45'te başlayacak eş zamanlı düzenlenen ve moderatörlüğünü Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş'ın yapacağı ikinci oturumda ise "Yeni Nesil Finansman Modelleri" tartışılacak. İslam ülkelerinde şirketlerin, bireylerin ve devletin finansman ihtiyacı ile kurumlar ve bireylere yönelik finansman modellerinin sorgulanacağı bu oturumun konuşmacıları Edbiz Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Humayon Dar, Kreatoc Zest Ltd. İcra Direktörü Tarek el Diwany, HSBC Amanah Yönetim Kurulu Başkanı Rafe Haneef, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. İbrahim Turan ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut olacak.

İSLAM İŞ DÜNYASININ BULUŞMA NOKTASI

Şube Başkanı Taner Bayır, 18. IBF Kongresi'nin 1995 yılından bu yana her yıl düzenlendiğini bu yıl da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

MÜSİAD Uluslararası Fuarı hakkında da bilgiler veren Başkan Taner Bayır, her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla İstanbul'da düzenlendiğini anlattı. Bayır, bu çerçevede fuarda katılımcı işadamları ile yatırımcıların bir araya gelerek, ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar bulduğunu ifade etti.

Başkan Bayır, Büyük ticaret kapasitesi ve gönül birliği organizasyonuyla, Asya'dan Avrupa'ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlere kadar yabancı işadamları, yerli ve yabancı stant katılımcılarıyla uluslararası düzeyde organize edildiğini kaydetti. Bayır, 1993 yılında İzmir Enternasyonal Fuar alanında başlayan MÜSİAD Uluslararası Fuarın, açıldığı günden bugüne kadar toplam 1 milyon 800 bin üzerinde ziyaretçi sayısıyla bir marka haline geldiğini de sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.