Bölge Haber Girişi : 21 Ağustos 2010 00:01

MÜSİAD referandum kararını açıkladı!..

MÜSİAD referandum kararını açıkladı!..
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, iftar yemeğinde referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Erzurum Ajans-Müstakil Sanayici İşadamları Derneği(MÜSİAD) Erzurum Şubesi, protokol ve sivil toplum örgüt temsilcilerine iftar yemeği verdi. MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli, iftar yemeğinde referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.

MÜSİAD, Emirşeyh Nedim Kebapçısı'nda iftar yemeği verdi. Yemek sonrası konuşan Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Türkiye'nin ilk defa sivil bir anayasa için referanduma gittiğini söyledi. Güvenli, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumun ülkenin önünü açacağını dile getirdi. MÜSİAD olarak referandumda 'evet' diyeceklerini belirten Güvenli, "Türkiye ilk defa bir sivil anayasa ile tanışacak. Referandumun önemini bölgemizde ve ilimizde halkımıza anlatmaya çalışıyoruz." dedi. Güvenli, Erzurum ve bölge ekonomisinin son yıllarda daralma olduğunu ifade etti.

Erzurum'un 300 kilometre mesafe ile 4 ülkeye komşu olduğunun ve bunun iyi değerlendirilmesinden yana olduklarına vurgu yapan Güvenli, "Doğu ülkelerine gümrük vergisinin kaldırılması ve Erzurum'a lojistik köy kurulması halinde Erzurum'un durgun giden ekonomisi canlılık kazanacak." diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile hükümet olarak Anadolu yatırımcısını desteklediklerini söyledi. İftar yemeğine Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile çok sayıda bürokrat ve sivil toplum temsilcisi katıldı.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.