Bölge Haber Girişi : 25 Aralık 2009 00:39

Musa için bin 260 kişinin ifadesi alındı!..

Musa için bin 260 kişinin ifadesi alındı!..
Erzurum’da okula giderken kaçırılıp öldürülen Musa Kanğ’ın katiline ulaşmak için rekor sayıda kişinin ifadesinin alındığı açıklandı.
Erzurum Ajans-Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, ilköğretim okulu yedinci sınıf öğrencisi Musa’nın öldürülmesiyle ilgili olarak cinayeti aydınlatmak için 1260 kişinin ifadesine başvurulduğunu söyledi.

Musa’nın katilini yakalamak için olağanüstü çaba harcandığını anlatan Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, kapüşonlu B.E.’ye ulaşabilmek için tam bin 260 kişinin ifadesinin alındığını bildirdi. Kapüşonlu görüntülere benzeyen 60 kişinin tanıklarla yüzleştirildiğini belirten Yusuf Çalkavur, yapılan DNA testi ve Ankara Kriminal Laboratuvarındaki incelemelerden sonra cinayet şüphelisi olarak yakalanan B.E.’nin montundaki kan izlerinin Musa’ya ait olduğunu belirtti.

Bakırcı Mahallesindeki evlerinden 3 Kasım sabahı Ömer Duygun İlköğretim Okuluna gitmek için çıkan 13 yaşındaki Musa Kanğ’ın cesedi 9 Kasım günü metruk bir binada bulunmuştu. Cinayetin ardından önce Musa’nın amcasının oğlu S.K. daha sonra da 16 yaşındaki madde bağımlısı B.E. yakalanarak tutuklanmıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan götürtülerdeki kapüşonlu B.E.’nin itiraflarda bulunması üzerine kuzen S.K. 14 gün sonra serbest bırakılmıştı. Musa Kanğ’ı hırsızlık yaptırmak için kaçırdığını anlatan B.E., akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.