Bölge Haber Girişi : 18 Kasım 2009 00:10

Musa cinayetinde kefaletle tahliye yok!..

Musa cinayetinde kefaletle tahliye yok!..
Başı taşla ezilip cesedi kuyuya atılan küçük Musa'nın katil zanlısı kuzeninin 60 bin TL kefaletle serbest kalabileceği yönündeki karar, savcıların itirazı üzerine üst mahkeme tarafından kaldırıldı
Cem Bakırcı’nın haberi-Erzurum'da başı taşla ezilerek vahşice öldürülen Musa Kang cinayetinin şüphelisi olarak tutuklanan kuzeni S.K.'nın kefaletle serbest bırakılması kararı, savcıların itirazı üzerine mahkeme tarafından kaldırıldı.

Okula gitmek için 3 Kasım'da evden ayrılan ve 6 gün sonra atıldığı kuyuda cesedi bulunan 13 yaşındaki Musa Kang'ın katil zanlısı olarak 17 yaşındaki S.K. tutuklanmıştı. Şüphelinin yaşının küçük olması ve delil yetersizliği ni gözönünde bulunduran mahkeme, 60 bin TL nakdi kefaletle serbest bırakılması kararı da almıştı. Mahkemenin kararına cinayet soruşturmasını yürüten 2 savcı itiraz etti. Savcılar, 'yeterli delil, ipuçları ve bulgular' olduğunu savunarak, bir üst mahkemeye nakdi kefalet kararının kaldırılması talebinde bulundu.

1. Sulh Ceza Mahkemesi, cinayet soruşturması kapsamında yapılan itirazı kabul ederek, nakdi kefalet kararını kaldırdı. S.K.'nın 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutukluluk halinin devamına karar verildi. Çevresinde 'bilgisayar kurdu' olarak bilinen ve internet kafelerde Metin2 oyunu oynayan Musa Kang'ın vahşice öldürülmesinin aydınlanması için Trabzon ve İstanbul'dan gelecek Adli Tıp raporlarının beklendiği belirtildi. Öte yandan polisin cinayette biri aileden 3 kişiden daha şüphelendiği öğrenildi. (Sabah)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.