Bölge Haber Girişi : 23 Kasım 2009 13:46

Musa cinayeti yıkımı durdurdu!..

Musa cinayeti yıkımı durdurdu!..
Erzurumlu 13 yaşındaki Musa Kang'ın kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunduğu Devlet Demir Yolları'na ait metruk yapının yıkımı, cinayetinin aydınlatılmasından sonraya kaldı.

Erzurum Ajans-Erzurumlu 13 yaşındaki Musa Kang'ın kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunduğu Devlet Demir Yolları'na ait metruk yapının yıkımı, cinayetinin aydınlatılmasından sonraya kaldı.

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7'ncisınıf öğrencisi Musa Kang, 3 Kasım sabahı okula gitmek üzere evinden çıktıktan sonra kayboldu. Güvenlik kamera kayıtları ve tanıkların teşhisi üzerine tutuklanan 17 yaşındaki amacısının oğlu S.K. ile gittiği ileri sürülen Musa Kang'ın cesedi, 9 Kasım gecesi Devlet Demir Yolları (DDY) kampusu içindeki metruk taş binanın içerisinde bulundu. Halk arasında 'gazhane' olarak bilinen yapıda, Musa'nın kafasına sert bir cisimle vurulması sonucu beyin kanamasından öldüğü Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla kesinlik kazandı.

Musa'nın öldürülme olayından büyük üzüntü duyduklarını açıklayan Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başer, cinayetin işlendiği ve Ruslar'dan kaldığı tahmin edilen metruk yapıyı yıkmak için başvuruda bulundu. Ancak Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmanın devam ettiğini belirterek yıkıma izin vermedi. Yıkım işleminin cinayetin aydınlatılmasından sonraya kaldığını belirten Gar Müdürü Başer, “Erzurum Devlet Demir Yolları 70 yıl önce kurulduğunda o bina varmış. Tahminen 100 yıllık olan binayı bir dönem yakıt deposu olarak kullanan DDY, daha sonra boşaltmış. Biz de yaşanan ve büyük üzüntü veren Musa olayından sonra orayı yerle bir etmek istedik. Savcılık soruşturmanın devam ettiğini ve burada yer göstermelerin yapılacağını belirterek izin vermedi. Savcılık, Musa cinayetinin aydınlatılmasından sonra bu ve buna benzer metruk binaları yıkabileceğimizi söyledi" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.