İlçeler Haber Girişi : 02 Ağustos 2017 14:15

Muratpaşa Kent Meydanı, görücüye çıktı

Muratpaşa Kent Meydanı, görücüye çıktı
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut'un Erzurum'a kazandırdığı ikinci kent meydanı, Erzurum'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcilerinden tam not aldı.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut'un Erzurum'a kazandırdığı ikinci kent meydanı, Erzurum'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcilerinden tam not aldı. Belediye Başkanı Ali Korkut ile birlikte alanı gezen gazeteciler, ucube halinde olan bir alanın değişiminin taktirlik olduğunu söylediler.

Yakutiye Belediyesi tarafından 4,5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendikten sonra ,5 milyon lira çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmasıyla oluşturulan Muratpaşa Kent Meydanı, eski yapılaşmanın yoğun olduğu alanda adeta vaha gibi bir görüntü ortaya çıkardı. Belediye Başkanı Ali Korkut, kent meydanını gezdirdiği gazetecilere süreçle ilgili bilgi verdi. Ali Korkut, Muratpaşa Camisi, Hamamı ve Ahmediye Medresesini çevreleyen alanda yalnızca kamulaştırma için 4.5 milyon lira kamulaştırma için para ödediklerini belirtti. Ali Korkut, "Üç tarihi eseri içerisine alan, 4.5 milyon liralık bir kamulaştırma ile alandaki kötü yapılaşmadan arındırıldı. Cami ile hamam arasına yapılmış yapılar eserleri boğduğu gibi, alanda 2,5 metre yüksekliğinde toprak yığınağı vardı. Eserlere baskı yapıyordu. Kamulaştırma çalışmasının ardından alanda kot çalışması yaptık. 2,5 metre aşağı indik. Tarihi eserleri baskıdan kurtardık" dedi.

Ali Korkut, Muratpaşa Kent Meydanı için DAP idaresinden 700 bin lira destek aldıklarını hatırlatarak "Kent Meydanı için 2,5 milyon lira harcadık. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmasıyla burası adeta bir açık hava müzesi hüviyetine kavuştu. Çevreyi güzelleştirdi, ortaya çıkan eserler ve düzenleme ile bölgenin görüntüsü değişti. Erzurum'daki mevcut bütün tarihi eserlerin çevresi açılarak insanla buluşturulmalıdır. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Medya temsilcileri yapılan çalışmaların bölgenin havasını değiştirdiği kanaatine vardılar. Gazeteciler, Muratpaşa Kent Meydanı için Ali Korkut'a teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.