Bölge Haber Girişi : 01 Mart 2010 15:07

Mukavemetçiler Sarıkamış'ta coştu!..

Mukavemetçiler Sarıkamış'ta coştu!..
Erzurumlu mukavemetçiler Sarıkamış'ta yapılan Türkiye şampiyonasında başarılı sonuçlara imza attı. Mintaha Turan ve Mehmet Acar, şampiyonanın en değerli sporcuları arasında yer almayı başardı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da yapılan 2. Etap Koşulu Kayak Türkiye Şampiyonasında başarılı olan sporcuların yarıştığı Kayaklı Koşu Türkiye şampiyonası nefesleri kesti. Sarıkamış’ta yapılan ve üç gün süren Türkiye şampiyonasına Erzurumlu sporcular damgayı vurdu. Antrenör Mülkinaz Gündüz, idareci Oğuzhan Varol ve Mekanist Derviş Üstün yönetiminde Sarıkamış’a giden mukavemet kayakçılar, başarılı sonuçlara imza attı. Özellikle Erzurumlu sporculardan Mintaha Turan ve Mehnmet Acar, şampiyonanın en değerli kayakçıları arasında kendilerine yer bulmayı başardı.

Üç gün süren yarışlarda  Klasik dalda Mehmet Acar Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya aldı. Mintaha Turan ise bayanlarda Türkiye şampiyonu olarak altın madalyayı boynuna taktı. Aynı dalda Neslihan Özdoğan ikinci olurken, Aykut Taşçı dördüncü oldu.

Sprint yarışlarında da Erzurumlu kayakçılar, kayak pistinde fırtına gibi esti. Mehmet Acar ve Mintaha Turan sprintte Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandılar.

Serbest dalda da Erzurumlu Mehmet Acar ve Mintaha Turan  kasırgası esti. Sarıkamış pistlerinin altını üstüne getiren iki sporcu madalyaları rakiplerine kaptırmazken, sezonun en iyi yarışlarını çıkarmanın gururunu yaşadı.  İki sporcu da birincilik kazandı. Neslihan Özdoğan ise Serbest dalda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Sarıkamış’ta yapılan ve üç gün süren Koşu Kayağı Türkiye şampiyonasında Erzurum ferdi anlamda 5 altın, 2 gümüş bir de bronz madalya kazandı.

Şampiyonada Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Özkan Koyuncu, Mintaha Turan ve Mehmet Acar’a şampiyonanın en değerli sporcuları ödülünü verdi.

Sarıkamış’ta yapılan şampiyonada çok iyi sonuçlar aldıklarına işaret eden Antrenör Mülkinaz Gündüz, “Bu şampiyona bizim için çok önemliydi. İyi hazırlanarak, gelmiştik, çok başarılı sonuçlara da imza attık. Beş altın, 2 gümüş, bir de bronz madalya elde ettik. Tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Bize destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bu arada  Mukavemet Kayakçılar, Bu ayın içinde yapılacak olan Asım Kurt Kayak Şampiyonası hazırlıklarına Sarıkamış dönüşü ara vermeden başladılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.