İlçeler Haber Girişi : 19 Ekim 2017 20:45

Muhtarlar günü Aşkale'de kutlandı

Muhtarlar günü Aşkale'de kutlandı
Erzurum'un Aşkale İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü kutlandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Aşkale İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü kutlandı. Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu, Belediye Başkanı Şenol Polat, CHP İlçe Başkanı Cafer Akbaba, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Ateş, daire amirleri ve ilçe muhtarları iştirak etti. 

Hükümet Konağı meydanında gerçekleşen tören Aşkale Muhtarlar dernek başkanı Mustafa Ateş'in Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk merasiminin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlamına uygun konuşmayı Dernek Başkanı Mustafa Ateş yaptı. Ateş konuşmasında, "Muhtarlar ülkemizin gizli kahramanlarıdır. Bu kutsal görevi önce hak sonrada halkım deyip işlerini layıkı ile yapmaya devam edeceklerdir." dedi.

Ateş, almış oldukları görev süresince hiç bir ayrım yapmadan herkese eşit mesafede olduklarını ifade ederek, "Muhtarlar günü münasebeti ile bugünü bizlere armağan eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, kutlamaların gerçekleşmesinde bizlerden hiç bir desteği eksik etmeyen ilçe kaymakamımıza ve desteklerinden dolayı içe belediye başkanımıza ve görevini layıkı ile yapan ilçe muhtarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program Abdullah Gül Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek programı ile devam etti. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Şenol Polat, "Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal birer temsilcileridir. Bu vesile ile tüm Muhtarlarımızın gününü kutluyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Aksu ise yaptığı konuşmasında, "Muhtarlar Günü" olarak kutlanmaktadır. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.